· · Коментари: 0

Пет најчешћих грешака због којих КОЖА крене ПРЕВРЕМЕНО да СТАРИ: Ове ствари под хитно престаните да радите

Грешке које некада правимо несвесно могу много утицати на брже старење коже

1656169634_pexels-andrea-piacquadio-3785803.jpg
Фото: Пеxелс

Нема девојке која не поклања највећу пажњу кожи лица. Толико крема, серума, тоника, маски служи да нам што дуже кожа буде глатка и једра. Међутим, ако правите неку од ових грешака, сав ваш труд може бити узалудан.  Ове грешке могу изазвати превремено старење коже.

1. Спавање са шминком

Ако све чешће легнете да спавате са шминком на лицу, наносите јој енормну штету. Ова навика може довести до појаве акни, иритације коже, али и убрзања процеса старења. Слојеви шминке на лицу могу блокирати одвијање биолошких процеса којима се коже опоравља током ноћи. Последице могу бити сив и беживотан тен, груба кожа без сјаја и уморан изглед.

Прочитајте још: Ретро накит који не излази из моде: Са овим комадима не можете погрешити јер су ванвременски (ФОТО)

2. Заборављате да нанесете крему на врат

Много жена готово да увек прескочи да на овај део намаже крему или серум. Али, немојте забправити да и он стари попут лица и да је уз све то веома изложен сунцу. Када нанесете препарат за кожу на лице, немојте заборавити и врат. Одузеће вам свега пар секунди, а можете значајно успорити процес старења.

3. Не наносите СПФ

Заштита од сунца, не само када се сунчамо, изузетно је важна. УВ зраци опште нису савезници здравља ваше коже, већ је могу оштетити. Потрудите се да лице, врат и деколте пре изласка на сунце намажете минималним фактором 30. Користите шешире, качкете и наочаре за сунце.

4. Исхрана

Пођеднако важно као неговање коже споља, јесте и неговање изнутра. Кожи су неопходне хранљиве материје јер је она највећи орган у људском организму. Морате јој обезбедити витамине, посебно А, Е, Ц, омега 3-масне киселине и остале корисне материје.Витамин А помаже у обнављању ћелија коже, док је витамин Ц снажан антиоксиданс који штити ћелије од деловања слободних радикала. Уврстите више воћа и поврћа на свакодневни мени, али и рибу и орашасте плодове.

Прочитајте још: Од 70-их до данас: Стара мода добила ново рухо, понесите СУКЊУ коју жене воле деценијама (ФОТО)

5. Недовољно хидратације

Изглед и квалитет коже зависе и од количине воде коју пијемо. Препоручује се да пијете између 1.5 до 2 литра воде дневно. Када не уносимо довољно воде, наш тен изгледа беживотније, а поред тога и боре и неправилности на кожи постају видљивије.

Бонус видео:

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.