Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Подједнако је важна нега изнутра: Намирнице које треба чешће да једете уколико желите сјајну и блиставу кожу

Обезбедите вашој кожи потребнме витамине и минерале, како споља, тако и изнутра

1682242201_shutterstock_622250363.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свака жена би желела да има блиставу, здраву и лепу кожу. Проблем је у томе што је тешко наћи начин неге који све то постиже. Како бисте осигурали лепоту коже, осим одговарајућих препарата, потребно је бринути се и о исхрани. Представљамо вам намирнице које пријају вашој кожи и које ће јој помоћи да буде свежа и блистава.

Уз ове намирнице не само да ћете се решити упалних процеса на кожи, него ћете уз њихову помоћ доћи до блиставог и уједначеног, савршеног тена.

Намирнице које пријају вашој кожи

Познато је да брза храна и слаткиши могу да погоршају стање ваше коже. Исто тако, неке намирнице могу и побољшати њен изглед и здравље. Ове намирнице препоручују многи стручњаци ради здравља коже.

Маслине и маслиново уље

Када се редовно користе, маслине и маслиново уље смањују број штетних црвених бактерија што доводи до чишћења коже.

Риба

Туна, лосос, скуша и харинга иако спадају у масне рибе ипак помажу у борби против масне коже. У питању је омега-3 масна киселина коју садрже а која регулише хормоне одговорне за стрес. Стрес доводи до производње себума који, када га има превише, изазива бубуљице.

Орашасти плодови и семенке

Разни ораси и семенке су један од најбољих извора здравих масти. Они повећавају влажност коже што помаже у задржавању церамида и липида. То су корисне компоненте многих производа за негу коже. Када је у питању сува кожа, бадеми су најбољи избор. Они су богати магнезијумом и витамином Е који хидрирају кожу изнутра.

Свеже воће и поврће

Неко воће и поврће попут паприке, краставца, кивија, парадајза, јабуке, поморанџе, грожђа садрже састојке који хидрирају и подмлађују кожу, а осим тога, помажу и у борби упалних процеса на кожи.

Намирнице које пријају вашој кожи: Црна чоколада

Слаткиши могу погоршати стање коже те делује нелогично то што црна чоколада заправо ради у корист коже. Црна какао зрна богата су антиоксидансима који не само да сузбијају упалу него и пружају заштиту од ултраљубичастих зрака.

Зелени чај

Зелени чај ограничава производњу андрогена, хормона који повећавају производњу себума. Осим тога, зелени чај обнавља ћелије коже што значи да одговара и особама са сувом кожом која се перута.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas