Oglas
· · Komentari: 0

Podjednako je važna nega iznutra: Namirnice koje treba češće da jedete ukoliko želite sjajnu i blistavu kožu

Obezbedite vašoj koži potrebnme vitamine i minerale, kako spolja, tako i iznutra

1682242201_shutterstock_622250363.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svaka žena bi želela da ima blistavu, zdravu i lepu kožu. Problem je u tome što je teško naći način nege koji sve to postiže. Kako biste osigurali lepotu kože, osim odgovarajućih preparata, potrebno je brinuti se i o ishrani. Predstavljamo vam namirnice koje prijaju vašoj koži i koje će joj pomoći da bude sveža i blistava.

Uz ove namirnice ne samo da ćete se rešiti upalnih procesa na koži, nego ćete uz njihovu pomoć doći do blistavog i ujednačenog, savršenog tena.

Namirnice koje prijaju vašoj koži

Poznato je da brza hrana i slatkiši mogu da pogoršaju stanje vaše kože. Isto tako, neke namirnice mogu i poboljšati njen izgled i zdravlje. Ove namirnice preporučuju mnogi stručnjaci radi zdravlja kože.

Masline i maslinovo ulje

Kada se redovno koriste, masline i maslinovo ulje smanjuju broj štetnih crvenih bakterija što dovodi do čišćenja kože.

Riba

Tuna, losos, skuša i haringa iako spadaju u masne ribe ipak pomažu u borbi protiv masne kože. U pitanju je omega-3 masna kiselina koju sadrže a koja reguliše hormone odgovorne za stres. Stres dovodi do proizvodnje sebuma koji, kada ga ima previše, izaziva bubuljice.

Orašasti plodovi i semenke

Razni orasi i semenke su jedan od najboljih izvora zdravih masti. Oni povećavaju vlažnost kože što pomaže u zadržavanju ceramida i lipida. To su korisne komponente mnogih proizvoda za negu kože. Kada je u pitanju suva koža, bademi su najbolji izbor. Oni su bogati magnezijumom i vitaminom E koji hidriraju kožu iznutra.

Sveže voće i povrće

Neko voće i povrće poput paprike, krastavca, kivija, paradajza, jabuke, pomorandže, grožđa sadrže sastojke koji hidriraju i podmlađuju kožu, a osim toga, pomažu i u borbi upalnih procesa na koži.

Namirnice koje prijaju vašoj koži: Crna čokolada

Slatkiši mogu pogoršati stanje kože te deluje nelogično to što crna čokolada zapravo radi u korist kože. Crna kakao zrna bogata su antioksidansima koji ne samo da suzbijaju upalu nego i pružaju zaštitu od ultraljubičastih zraka.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ograničava proizvodnju androgena, hormona koji povećavaju proizvodnju sebuma. Osim toga, zeleni čaj obnavlja ćelije kože što znači da odgovara i osobama sa suvom kožom koja se peruta.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas