· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

У кухињи се налази САВРШЕН тоник за све типове КОЖЕ

Промена годишњих доба, загађеност ваздуха, маске које нам већи део дана покривају лице, никако не иду на руку нашој кожи лица, већ је чине запрљаном.

1603549550_Depositphotos_203221842_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Посета козметичару је добро решење, али исто тако можете и сами очистити лице, природним средствима. Потребно вам је само мало добре воље и неколико састојака које, верујемо, имате код куће, да би вам лице заблистало.

Прочитајте још: ПРАКТИЧАН је, али зашто не би био и ЛЕП? Пратите ТРИ правила када бирате КИШНИ МАНТИЛ

Свим типовима коже одговара препарат направљен од мешавине јабуковог сирћета и воде, у размери 1:2. Када их помешате, добро промућкајте овако добијен тоник, туферима га нанесите на лице које сте претходно опрали благим сапуном, сачекајте да се осуши, па потом намажите хидратантну крему на лице.

Јабуково сирће је савршено за све типове коже
Сирће Фото: Депозит

Због ПХ вредности од 5,5, која је приближна оној идеалној наше коже, јабуково сирће не дозвољава кожи да се претерано масти или исушује. Такође, смањује запушеност пора, настанак бубуљица и акни.

Прочитајте још: ТЕСТИРАЈТЕ косу чашом воде, па АКО ПОТОНЕ набавите АНТИФРИЗ

Сува кожа

Уколико вам је кожа сува, прибегните чишћењу маслиновим уљем, богатим антиоксидансима који елиминишу слободне радикале и смањују иритацију. Помешајте 100 мл овог уља са 50 мл јабуковог сирћета и 50 мл млаке воде. Нанесите ватом на лице, оставите да одстоји 15 минута, па благо исперите млаком водом.

Овај тоник чисти кожу од бубуљица, чини је глатком и еластичном.

На овај начин уклонићете бактерије, изазиваче бубуљица, кожу учинити глатком и еластичном, али и посветлети тамне флеке, уколико их имате.

Масна кожа

Колико год вам то парадоксално звучало, масну кожу најбоље можете очистити кокосовим уљем, јер управо оно елиминише сјај на лицу, који се јавља већ средином дана, не уклањајући притом природне масноће епидерма. Ово уље поседује антимикробна својства, спречава дехидрацију коже, чинећи је глатком и здравијом.

Прочитајте још: Да ли је ОВО НАЈРУЖНИЈИ модни КРИК у деценији? Или најлепши... (ФОТО)

Сипајте га на дланове, протрљајте да би се мало угрејало, па га кружним покретима нежно утљавајте у кожу око пола минута. Прекријте лице топлим пешкиром, зажмурите и опустите се. Оставите уље да делује један минут, па га пешкиром уклоните са коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.