· · Komentari: 0
LICE

U kuhinji se nalazi SAVRŠEN tonik za sve tipove KOŽE

Promena godišnjih doba, zagađenost vazduha, maske koje nam veći deo dana pokrivaju lice, nikako ne idu na ruku našoj koži lica, već je čine zaprljanom.

1603549550_Depositphotos_203221842_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Poseta kozmetičaru je dobro rešenje, ali isto tako možete i sami očistiti lice, prirodnim sredstvima. Potrebno vam je samo malo dobre volje i nekoliko sastojaka koje, verujemo, imate kod kuće, da bi vam lice zablistalo.

Pročitajte još: PRAKTIČAN je, ali zašto ne bi bio i LEP? Pratite TRI pravila kada birate KIŠNI MANTIL

Svim tipovima kože odgovara preparat napravljen od mešavine jabukovog sirćeta i vode, u razmeri 1:2. Kada ih pomešate, dobro promućkajte ovako dobijen tonik, tuferima ga nanesite na lice koje ste prethodno oprali blagim sapunom, sačekajte da se osuši, pa potom namažite hidratantnu kremu na lice.

Jabukovo sirće je savršeno za sve tipove kože
Sirće Foto: Depozit

Zbog PH vrednosti od 5,5, koja je približna onoj idealnoj naše kože, jabukovo sirće ne dozvoljava koži da se preterano masti ili isušuje. Takođe, smanjuje zapušenost pora, nastanak bubuljica i akni.

Pročitajte još: TESTIRAJTE kosu čašom vode, pa AKO POTONE nabavite ANTIFRIZ

Suva koža

Ukoliko vam je koža suva, pribegnite čišćenju maslinovim uljem, bogatim antioksidansima koji eliminišu slobodne radikale i smanjuju iritaciju. Pomešajte 100 ml ovog ulja sa 50 ml jabukovog sirćeta i 50 ml mlake vode. Nanesite vatom na lice, ostavite da odstoji 15 minuta, pa blago isperite mlakom vodom.

Ovaj tonik čisti kožu od bubuljica, čini je glatkom i elastičnom.

Na ovaj način uklonićete bakterije, izazivače bubuljica, kožu učiniti glatkom i elastičnom, ali i posvetleti tamne fleke, ukoliko ih imate.

Masna koža

Koliko god vam to paradoksalno zvučalo, masnu kožu najbolje možete očistiti kokosovim uljem, jer upravo ono eliminiše sjaj na licu, koji se javlja već sredinom dana, ne uklanjajući pritom prirodne masnoće epiderma. Ovo ulje poseduje antimikrobna svojstva, sprečava dehidraciju kože, čineći je glatkom i zdravijom.

Pročitajte još: Da li je OVO NAJRUŽNIJI modni KRIK u deceniji? Ili najlepši... (FOTO)

Sipajte ga na dlanove, protrljajte da bi se malo ugrejalo, pa ga kružnim pokretima nežno utljavajte u kožu oko pola minuta. Prekrijte lice toplim peškirom, zažmurite i opustite se. Ostavite ulje da deluje jedan minut, pa ga peškirom uklonite sa kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.