Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Урасле длаке су ЧЕСТ ПРОБЛЕМ ЖЕНА, нарочито током лета: Три једноставна савета како да ублажите овај проблем

Проблем ураслих длака нарочито представља проблем током лета

1687156973_profimedia-0341659687.jpg
фото: Профимедиа
Oglas

Урасле длаке могу бити ''пакао'' свим женама, поготово преко врелих летњих дана, када свака жели да јој кожа изгледа најсваршеније.

Оне се најчешће јављају након бријања, чупања пинцетом или депилације воском.

Урасле длаке подсећају на бубуљице и , ако се не третирају на прави начин, могу се претворити у болне ранице пуне гноја. Најчешц́е се виде ногама и препонама.

Чупање длака пинцетом је један од криваца за урасле длаке. Том приликом фоликула длаке остане испод површине коже. Затезање коже током бријања такође може да изазове урасле длаке.

Ево шта се јављају: 

Урасле длаке која расту у погрешном смеру тело третира као страно тело и зато је запаљење уобичајено.

Најбоље решење за урасле длаке и спречавање да се појаве, јесте, ласер. Он уништава фоликолу и спречава њен поновни раст, али ипак код неких особа изазива иритације.

Како се ослободити ураслих длака

Ако имате урасле длаке на нози, препонама или било где другде, обратите пажњу на следеће савете:

Шец́ер

Будући да депилација воском може изазвати урасле длаке, можда би било добро да пронађете нови начин за уклањање нежељених длака.  Као алтернативу, можете испробати депилацију шећерном пастом. Реч је о комбинацији шец́ера, меда, воде и лимуновог сока. Депилација шећерном пастом нарочито је добра за све он екоји имају осетљиву кожу. Осим за припрему пасте, шећер можете користити за пилинг ураслих длака. Помешајте кашику шећера с мало мало маслиновог или кокосовог уља. Додајте кап етарског уља чајевца. Нанесите смесу на проблематично подручје и масирајте лагано кружним покретима. Затим исперите млаком водом.

Уље чајевца

Етерична уља могу помоц́и у санирању ураслих длака. Међу њима, посебно се издваја уље чајевца које је познато по својој способности да побољша здравље коже. Уље чајевца сузбија  бактеријске, вирусне и гљивичне инфекције. Такође може убрзати зарастање рана. Једноставно нанесите кап уља чајевца директно на ураслу длаку једном дневно. На тај начин ћете спречити инфекцију и подстаћи зарастање коже.

Кружно прање

Једноставно истрљајте подручје на којем се налазе урасле длаке влажном четкицом за зубе или рукавицом за пилинг. Радите то кружним покретима неколико минута да бисте ослободили ураслу длаку. Ово је најбоље урадити пре бријања и увече пре спавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas