· · Коментари: 0

Богатсво и непролазна класика беле!

Када говоримо о уређењу ентеријера, све чешће размишљамо о томе којој боји да поклонимо пажњу и њом нијансирамо зидове, како би амбијенти нашег дома били инспиративни и у „тренду“.

1669889585_forma-ideale.jpg
Фото: Форма идеале

Уколико вас ова тема помало оптерећује, добра вест, о којој дизајнери ентеријера увек говоре, јесте да се слободно ослоните на белу, јер она је непролазни тренд. Простор са белим зидовима оставља утисак визуелно већег, осветљенијег и прозрачнијег, док уједно бели зидови на посебан начин истичу архитектуру. Лако их је и редовно одржавати и поправити све неправилности и настала оштећења, што је једна од главних предности белих зидова.

Уколико се одлучите за беле зидове, амбијенту можете дати печат одабиром одређеног комада намештаја и декорацијом која ће ићи уз њега, а белу ћете најлакше утоплити дрво декором, попут комоде САРДИНИА 2К1Ф која припада индустријском стилу. Она је спој топлине натуралног и рустичног артисан храста са примесама суптилних црних елемената декора, а састоји се од два затворена сегмента, са једном преградном полицом и  функционалном фиоком.


Фото: Форма идеале

Комади индустријског стила потпуно другачије делују на белој позадини у односу на подлоге попут, рецимо, опеке или бетона. На белом зиду одлично ће се истаћи жичана метална декорација, као и декоративне слике и огледала, а можете додати и мало патерна кроз тканине.

Уз беле зидове бирајте расвету у топлим бојама, тачније топлију белу која ће лепо осветлити простор и угрејати атмосферу. Можете додати и велику подну лампу која ће допринети атмосфери амбијента. Сјајан избор декорације су увек цвеће и зеленило, јер уносе освежење и живахност у ентеријер, а зелена боја биљака може бити акцентна боја.
Бела је одлична подлога и за минималистичке и за монохроматске амбијенте којима можете додати једну акцентну боју за дозу гламура. Намештај у сивим тоновима, попут лежаја ТАЛИНА, сјајно је решење, а фотеља Г01 у бургунди штофу, уз декоративно јастуче на лежају, даје посебну елеганцију амбијенту и одличан је контраст белом зиду.

Фото: Форма идеале

Бела је одличан избор и за спаваће собе. Осим што уноси мир у амбијент, бела такође чини просторе већим, што је чини идеалним избором за мале спавац́е собе. Белој је потребно додавање текстуре у амбијенте, а у спаваћој соби ћете то најлакше урадити уз прави одабир ћебади , прекривача, јастука и слично, а поготово уколико се одлучите за тапацирани француски лежај попут лежаја МЕРИ. Ужа димензија овог француског лежаја погодна је за опремање амбијената спаваћих соба које располажу са мање простора, а уз француски лежај не морате увек додати ноћни ормарић, већ можете уклопити и мању отворену полицу. Дизајнери ентеријера Форма Идеале препоручују полицу МАУРО МXXР221, која је веома функционална и  одлична за додавање посебног печата кроз декорацију. За додатне детаље, одаберите платнене корпе са омиљеним патерном без бојазни да ли ће се уклопити уз зидове и амбијент. Декорација такође може бити разнобојна и заједно са лампом и галеријом слика изнад направиће одличан украс у белој спаваћој соби.


Фото: Форма идеале

Имајте у виду да је природно светло у оваквом амбијенту обавезно. Добро осветљене беле собе су љупке, али уколико немају довољно светлости и тамне су, собе изгледају институционално. Уколико треба да упалите светла током дана, значи да нема довољно природног светла за беле зидове.

Бели зидови у дому су свакако сјајан избор и дају моменат елеганције простору, тако да сигурно нећете погрешити. Важно је само да на прави начин одаберете погодне комаде намештаја и декорацију, како бисте постигли избалансиран ентеријер.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.