· · Komentari: 0

Bogatsvo i neprolazna klasika bele!

Kada govorimo o uređenju enterijera, sve češće razmišljamo o tome kojoj boji da poklonimo pažnju i njom nijansiramo zidove, kako bi ambijenti našeg doma bili inspirativni i u „trendu“.

1669889585_forma-ideale.jpg
Foto: Forma ideale

Ukoliko vas ova tema pomalo opterećuje, dobra vest, o kojoj dizajneri enterijera uvek govore, jeste da se slobodno oslonite na belu, jer ona je neprolazni trend. Prostor sa belim zidovima ostavlja utisak vizuelno većeg, osvetljenijeg i prozračnijeg, dok ujedno beli zidovi na poseban način ističu arhitekturu. Lako ih je i redovno održavati i popraviti sve nepravilnosti i nastala oštećenja, što je jedna od glavnih prednosti belih zidova.

Ukoliko se odlučite za bele zidove, ambijentu možete dati pečat odabirom određenog komada nameštaja i dekoracijom koja će ići uz njega, a belu ćete najlakše utopliti drvo dekorom, poput komode SARDINIA 2K1F koja pripada industrijskom stilu. Ona je spoj topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, a sastoji se od dva zatvorena segmenta, sa jednom pregradnom policom i  funkcionalnom fiokom.


Foto: Forma ideale

Komadi industrijskog stila potpuno drugačije deluju na beloj pozadini u odnosu na podloge poput, recimo, opeke ili betona. Na belom zidu odlično će se istaći žičana metalna dekoracija, kao i dekorativne slike i ogledala, a možete dodati i malo paterna kroz tkanine.

Uz bele zidove birajte rasvetu u toplim bojama, tačnije topliju belu koja će lepo osvetliti prostor i ugrejati atmosferu. Možete dodati i veliku podnu lampu koja će doprineti atmosferi ambijenta. Sjajan izbor dekoracije su uvek cveće i zelenilo, jer unose osveženje i živahnost u enterijer, a zelena boja biljaka može biti akcentna boja.
Bela je odlična podloga i za minimalističke i za monohromatske ambijente kojima možete dodati jednu akcentnu boju za dozu glamura. Nameštaj u sivim tonovima, poput ležaja TALINA, sjajno je rešenje, a fotelja G01 u burgundi štofu, uz dekorativno jastuče na ležaju, daje posebnu eleganciju ambijentu i odličan je kontrast belom zidu.

Foto: Forma ideale

Bela je odličan izbor i za spavaće sobe. Osim što unosi mir u ambijent, bela takođe čini prostore većim, što je čini idealnim izborom za male spavaće sobe. Beloj je potrebno dodavanje teksture u ambijente, a u spavaćoj sobi ćete to najlakše uraditi uz pravi odabir ćebadi , prekrivača, jastuka i slično, a pogotovo ukoliko se odlučite za tapacirani francuski ležaj poput ležaja MERI. Uža dimenzija ovog francuskog ležaja pogodna je za opremanje ambijenata spavaćih soba koje raspolažu sa manje prostora, a uz francuski ležaj ne morate uvek dodati noćni ormarić, već možete uklopiti i manju otvorenu policu. Dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju policu MAURO MXXR221, koja je veoma funkcionalna i  odlična za dodavanje posebnog pečata kroz dekoraciju. Za dodatne detalje, odaberite platnene korpe sa omiljenim paternom bez bojazni da li će se uklopiti uz zidove i ambijent. Dekoracija takođe može biti raznobojna i zajedno sa lampom i galerijom slika iznad napraviće odličan ukras u beloj spavaćoj sobi.


Foto: Forma ideale

Imajte u vidu da je prirodno svetlo u ovakvom ambijentu obavezno. Dobro osvetljene bele sobe su ljupke, ali ukoliko nemaju dovoljno svetlosti i tamne su, sobe izgledaju institucionalno. Ukoliko treba da upalite svetla tokom dana, znači da nema dovoljno prirodnog svetla za bele zidove.

Beli zidovi u domu su svakako sjajan izbor i daju momenat elegancije prostoru, tako da sigurno nećete pogrešiti. Važno je samo da na pravi način odaberete pogodne komade nameštaja i dekoraciju, kako biste postigli izbalansiran enterijer.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.