Oglas
· · Komentari: 0
KUĆNI TRIKOVI

Tri načina da DUPLO umanjite račune za grejanje, a da vam stan bude topao

Grejanje tokom zimskog perioda je ključna stvar o kojoj razmišljamo.

1639691121_radiator-g3b1c497b8_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Gubitak toplotne energije tokom zimskih dana može imati višestruku štetu - osim što će stanovi biti hladni i neprijatni za boravak u njima, i džepovi će nam biti prazni jer ćemo mnogo potrošiti ukuliko neracionalno ne koristimo toplotnu energiju.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Donosimo vam tri jednostavna metoda kako da uštedite toplotnu energiju.

Provetrite prostoriju na 10 minuta

Ukoliko provetravate prostoriju redovno najduže na 10 minuta, sačuvaćete akumuliranu toplotu u zidovima i nameštaju pa će nakon provetravanja prostor uskoro biti topao kao i ranije. Nikako nije preporučljivo regulisanje temperature prostorije otvaranjem prozora. Za štednju energije zimi nije nikako dobro ostaviti prozor otvoren na "kant". Na taj način se samo ohlađuju delovi zidova uz prozor, pa se mogu pojaviti i gljivice zbog kondenzovanja vlage iz vazduha na hladnim površinama. 

Pročitajte još: Otac mu je bio jedan od naših najpoznatijih glumaca, a evo kako izgleda majka Srđana Todorovića (FOTO)

Razmestite nameštaj u domu

Odmaknite nameštaj od hladnih spoljnih zidova i namestite ga u blizini izvora toplote, poput kamina. Takođe, što je više moguće odmaknite nameštaj od radijatora kako ne bi blokirao strujanje toplog vazduha. Radijatori ne smeju biti zaklonjeni zavesama i nameštajem. Sušenjem veša na radijatoru praktično prekidate grejanje.

Vodite računa i o roletnama i zavesama

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Spuštajte roletne i navlačite zavese kako biste smanjili gubitak toplote. Roletne mogu smanjiti gubitak toplote i za 10 posto. Ako se tokom zimskog perioda pojavi sunce, rastvorite zastore na prozorima kako bi njegovi zraci ušli unutra i zagrejali stakla na prozorima što će pogodovati i povišenju temperature u stanu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas