Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАШТА

Да ли ваше ХОРТЕНЗИЈЕ не цветају? Ево у чему је проблем

Ово може бити фрустрирајуће за све баштоване, и почетнике и искусне

1657819712_hydrangea-gfb14b292f_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Хортензије имају неке од најлепших цветова.Цветају у нијансама плаве, ружичасте, кремасто беле и бледо зелене лимете. Али понекад се ти лепи цветови неће појавити чак и ако савршено бринете о својим хортензијама. Ово може бити фрустрирајуће, али ево неколико начина да помогнете вашим хортензијама да изгледају најбоље у овој сезони раста.

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Већина врста хортензија ће цветати и производити цвеће од средине пролећа до касног лета или ране јесени. Постоје неке „вечне“ хортензије које ће цветати цело лето, а које су стекле популарност захваљујући својим продуженим навикама цветања.

Цвеће хортензије може бити основа вашег пејзажа, створити границе које пружају приватност и генерално додати дуготрајне боје по дворишту.

Прочитајте још: Тајна смисао која мења свест свакога од нас: Никола Тесла на потпуно другачији начин тумачио је "ОЧЕ НАШ"

Зашто ваше хортензије не цветају?

Прво, идентификујте хортензију којој је потребна помоћ. Свака врста хортензије има своје специфичне потребе за узгојем. 

Неправилно обрезивање

Неке врсте хортензија пупоље и цветају на старом дрвету из претходне вегетацијске сезоне, док ће друге поставити пупољке на ново дрво. Научите како да правилно обрезујете сваку врсту хортензије, или ћете на крају учинити више штете него користи биљци уклањањем потенцијала за цветање.

Несташица воде

Хортензије воле да остану хидриране. Да ли се ваша хортензија налази на подручју које може спречити да добије сталан проток воде или падавина? Хортензије воле да се околно земљиште равномерно залива да би подржало цветање. Недостатак воде може спречити цветање. 

Прочитајте још: Сви знамо шта значи када вас СВРБИ ЛЕВИ ДЛАН, али да ли знате шта значи када засврбе други делови тела

Недостатак сунца

Хортензија без цветања можда неће добити довољно сунца. Проверите околни пејзаж и видите да ли има грана или раста других биљака које спречавају сунце да дође до хортензије. Већина сорти хортензија ће се добро снаћи у делимичној сенци, али значајан недостатак сунца може бити проблем. Одлучите да ли се друге засаде могу смањити како би се омогућило да више сунца дође до хортензије.

Прочитајте још: Најдоминатније жене рађају се у ова ЧЕТИРИ ЗНАКА: Уживају да буду главне у свакој ситуацији

Како натерати хортензије да цветају?

Можда ћете приметити да ће хортензија којој је потребна вода током врелог дана изгледати увело, а намакање из црева може учинити свет разлика. Процените где се налази хортензија и шта природни услови заливања дозвољавају од падавина и шта можете обезбедити извором воде.

Погледајте какву врсту ђубрива користите. Ако ђубриво које сте применили има висок садржај азота, хортензија ће пустити лишће, али вероватно неће имати цвеће. Пребаците се на ђубриво са високим садржајем фосфора како бисте подстакли цветање. Ова врста биљне хране може се наћи означена као „појачивач цветања“. Нанесите у рано пролеће и поново средином лета за најбоље резултате.

Прочитајте још: МЕД у служби лепоте: Направите савршену маску за лице према вашем типу коже

Да ли сте проверили ниво киселине у свом тлу? Неусклађеност нивоа киселине у земљишту са биљком коју узгајате је уобичајен проблем у башти. Хортензије најбоље успевају у земљишту са киселим пХ. Ваш локални баштенски центар продаје производе од земље који су посебно означени за биљке које воле киселину и то је оно што вам је потребно да убедите своју хортензију да поново почне да цвета. ПХ вашег тла такође може променити боју ваших хортензија.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas