Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИЗИОНАР

Преписујте од НАЈУСПЕШНИЈИХ: Савети Ане Винтур за УСПЕХ, ледена краљица има чему да нас научи!

Целог живота треба учити и усавршавати се, у реду је променити каријеру, и још много тога, поручује Винтур као рецепт за успешан живот

1668269685_profimedia-0726980057-aNA-vINTUR-PPROFILNA.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Препознатљива по својим шишкама, строгом пажу, тамним наочарима и непогрешивим осећајем за моду, Ана Винтур је легенда модне индустрије. Ова утицајна Британка, која је после много година искуства и рада у магазину 'Вог', постала глобални Уредник овог магазина, има шта да каже на тему- како успети у бизнису?

Фото: Профимедиа

1.Студирање је важно

Ана долази из академске породице, сви чланови њене уже породице су факултетски образовани. Њу је то страшно депримирало, па је одмах по завршетку школе, са 16 година почела да ради, и признаје да се понекад каје што је направила такав избор, јер је поред самог образовања- студирање као животно искуство, веома важно. 

2. Избор професије није избор за цео живот

Позната уредница саветује да не упадате у замку специјализације, већ да останете отвореног ума и испробавате разне ствари, не би ли дошли до спознаје шта је то што волите и што вам најбоље 'лежи'. Имајте широка интересовања, и знајте да једна ствар не искључује другу, у исто време може вас привлачити уметност, право или јога, не затварајте врата могућностима, јер тамо где су ваша интересовања- ту лежи успех.

Прочитајте још: Ове производе избегавајте након 50. године: Уз њих изгледамо старије

Фото: Профимедиа

3. Не плашите се промене и неуспеха

Често се дешава да се током живота не бавимо оним за шта смо се школовали. Разлог лежи у промени интересовања, вредностима и погледу на живот, као и шта је то чему тежимо и шта нас усрећује. Најпознатија уредница на свету, сматра да је од пресудне важности неговати различите интересе и вештине, покушавати у разним областима, и не бојати се ризика од потенцијалног неуспеха.


4. Модернизација

'' Редовно позивам водеће стручњаке, и шефове разних компанија и водећих друштвених мрежа, у нашу издавачку кућу. Они комуницирају са главним уредницима публикација, и онима који управљају нашим сајтовима'', каже Винтур. Она је генерално одушевљена људима који знају да комбинују више дигиталних вештина, јер у свету који се брзо мења, иноватиност и бити у току са тим променама, јако је важно.

5. Научите од свега помало

Винтур сматра да је Енглеска и даље најбоља полазна тачка за уметнике и новинаре. Захваљујући свом пореклу, у Америку је дошла као млада жена која зна од свега по мало. Екипа у часопису је била импресионирана њеном могућношћу да пише, преговара са дизајнерима и оглашивачима, снима и уређује. Радите непрестано на себи, будите свестрани и равијајте своје вештине.

Прочитајте још: Кристина Ковач напунила 48 година: Првачица објавила ЕМОТИВНУ поруку која је погодила многе

Фото: Профимедиа

6. Имајте своје мишљење

Генерално, људи који ће бити битни за равој ваше каријере су они који цене људе који имају своје мишљење! Било да сте на интервјуу за посао, радном састанку или разговору за унапређење, поред искуства, важна је лична тачка гледишта који са собом носите. Ана саветује да верујете свом укусу, и наставите да га развијате. Исто тако је важно и како комуницирате своје мишљење. Не плашите се да креирате свој дигитални запис на друштвеним мрежама, писањем, фотографијама или видеима.

7. Не заборавите да доживите тренутак

''У последње време ме чуди колико често људи приђе у намери да се слика, уместо да се рукују, заиста разговара или успоставе контакт очима. Чак и на ревијама, људи су заузети снимањем, заборављајући да само погледају одећу која им је пред очима. Друштвени медији су веома кул, али не би требало да замене стварни живот.'', каже ова успешна жена.

8. Не заборавите на друге и будите емпатични

На ову тему је имала да каже: ''Позивам све да упамте да је у свакој фази вашег живота веома важно да се осврнете око себе и не размишљате само о својим амбицијама, већ и о онима којима је ваша помоћ потребна, људе који су мање срећни. Ово ће дати смисао свему што радите, и на крају ће позитивно утицати на ваш рад; а поред тога ће донети и велико задовољство''.

Ана Винтур за крај даје још пар савета, који се могу применити на све сфере вашег живота. А то је да наставите увек да учите и усавршавате се, учите од најбољих, грешите и допустите себи да пробате различите ствари у процесу.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas