Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

4 зачина које треба укључити у исхрану који природно топе килограме

Губитак килограма је једна од главних здравствених брига за нас која захтева пуно труда. Али понекад можете природно смањити тежину и убрзати процес мршављења.

1618817640_spices-370114_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Није тајна да оно што једете значајно утиче на губитак килограма. Али оно што држите у свом ормарићу са зачинима је такође подједнако важно. Доказано је да мноштво биљака и зачина смањује глад, повећава процес сагоревања масти и помаже у губитку килограма, пише "Пинквилла".

Прочитајте још: Решите се непријатних мириса и зноја уз помоћ два ТРИКА из кухиње!

Алева паприка

Кајенски бибер је врста капсикума, која се обично користи за додавање зачињеног укуса разним јелима. Садржи једињење капсаицин, које кајенском биберу даје карактеристичну љутину, истовремено пружајући бројне здравствене бенефиције. Капсаицин ће вам помоћи да сагорете више калорија током дана, незнатним подизањем метаболизма.

Капсаицин ће помоћи да сагорите вишак калорија

Ђумбир

Ђумбир, који се уобичајено користи у биљној медицини као природни лек за бројне болести, такође може помоћи код губитка килограма. Суплементи ђумбира помажу у смањењу телесне тежине и масти на стомаку. Може вам помоћи да изгубите килограме тако што ћете повећати метаболизам и процес сагоревања масти, а истовремено смањити апетит и апсорпцију масти.

Прочитајте још: Српско јерменски бракови су најуспешнији из два добра разлога

Куркума

Куркума је зачин јарке боје и долази са лековитим својствима. Присуство куркумина, једињења које је широко истражено због својих ефеката на све, од упале до губитка килограма, садржи мноштво здравствених благодати. Утврђено је да је куркумин ефикасан у побољшању губитка масти, смањењу масти на стомаку и повећању губитка тежине до 5 процената када се узима два пута дневно током једног месеца. Међутим, у свим студијама на њему коришћена је концентрована количина куркумина, која је много већа од количине садржане у нормалној дози куркуме.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Проблем масне косе могао би да реши једноставан производ који имамо у кући

Црни бибер

Црни бибер је популарни кухињски зачин направљен од сушеног воћа Пипер нигрум, индијске цветне лозе. Садржи пиперин, снажно једињење које даје свој опор укус и потенцијална својства губитка тежине. Додатак пиперина помоћи ће вам да смршате чак и ако не промените начин исхране.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas