Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
задовољне

Савети за МАМЕ: Овако ћете вратити самопоуздање после ПОРОЂАЈА

Трудноћа је период када се поред животних навика, хормона, погледа на свет, мења и ваше тело.

1598708652_baby-165067_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Те промене су нормалне, па се често дешава да жене након трудноће изгубе самопоуздање или оно опадне у том периоду.

Прочитајте још: Зашто је важно правити ПАУЗУ ОД МАНИКИРА? Ово је детокс за ваше НОКТЕ

Мањак самопоуздања везује се за несигурност. Труднице се често нађу на мети критика -  од тога колико су се угојиле, како да пронађу адекватну гардеробу, које начине исхране да примењују, па до тога да их критикују и додељују савете које нису затражиле.

Фото: Пиxабаy

Период трудноће јесте најлепши период за сваку жену, представља јој растерећење. Иако цео живот свака жена води рачуна о исхрани, килограмима, фризури, крпицама, у овом периоду жене могу да се опусте. Ипак, код великог броја њих се пољуља самопоуздање и јави се несигурност.

Посебно је важно женама да након порођаја врате своје претходне килограме. Промене на телу се не везују само за килажу. Многе жене се често се жале да коса не може да им прими фарбу, не могу да је "укроте" приликом фенирања и слично. Поред косе, дешава се да се мења текстура коже, зуба, шака и стопала. Након порођаја, може доћи до опадања косе и још много других промена.

Прочитајте још: Жене, ОПРЕЗ! Да ли знате колико је ШМИНКА ОПАСНА по здравље?

Сви ови утицаји делују на прихолошке промене код трудница. У току трудноће жене воде рачуна да све са бебом буде у реду, често имају нагле промене расположења, депресивне су и раздражљиве. Такође ове промене имају велики утицај на самопоуздање, жена се осећа незадовољном, неиспуњеном и "џангризавом".

Промене које су се десиле утичу на несигурност и незадовољство.

Како бисте се што боље осећале када се погледате у огледало постоји неколико ствари које можете да урадите:

Прихватите своје недостатке и радите на себи

Тренутак када добијете бебу је за вас и вашу породицу нови почетак. Саберите утиске, размислите у чему желите да се остварите у наредном периоду. Уколико сте радили токсичан посао који је изазивао незадовољство у вама, направите план и организацију шта можете учинити поводом тога. Никада није касно да радите на себи, научите нови језик, упишите курс који вас занима и то ће произвести задовољство и испуњење у вама.

Фото: Пиxабаy
Дете у живот уноси нове почетке!

Не мењајте навике које вас испуњавају

Уколико сте пре рођења детета устајали у подне, хранили се нездраво, кући долазили у зору, дружили се са пријатељима, излазили, све се то променило доласком бебе. Уколико вас је излазак са пријатељицама чинио срећним, зашто не бисте наставили то да практикујете. Нико не говори о свакодневним изласцима и запостављању бебе, али некада заиста можете себи да дате одушка и да поподне проведете са пријатељицама.

Прочитајте још: Ако жена жели да буде СРЕЋНА мора имати најмање ДВЕ ТРАЧ ПАРТИЈЕ НЕДЕЉНО!

Физичка активност

Свакој жени је изглед најважнији. Нормално је да сте у трудноћи добили вишак килограма, али све се то брзо врати у претходно стање. Заправо, када се беба роди, више нећете "јести за двоје", имаћете доста обавеза око ње, па нећете ни стизати да размишљате о храни. Слободно када год можете користите прилику за неку лакшу физичку активност.

Све се брзо врати у претходно стање!

Посветите пажњу себи

Уколико вас читање књиге, гледање омиљене серије, одлазак код фризера, одлазак у шопинг испуњава, наставите то да чините. Свакој жени је потребно да посвети пажњу себи, то је тренутак када ћете се искључиво бавити собом без размишљања о свакодневним проблемима. Веома је важно да је свака жена свесна да, уколико ради ствари које воли, истиче своју јединственост и тиме много ради на себи и својој сигурности. Само је испуњена жена срећна жена и то се одражава и на њену породицу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas