· · Коментари: 0
РИТАМ ЖИВОТА

САВРШЕН ДАН има три корака, најважнији је ПРВИ, а трећи је ПЛАНИРАЊЕ

Народна изрека каже: "По јутру се дан познаје".

1603545796_Depositphotos_10841440_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

И, заиста, јесте тако. Амерички неурохирург, тренер рвања и колумниста Марк Меклаглин предлаже три једноставна корака за савршен почетак дана који ће нам омогућити да будемо продуктивнији.

Прочитајте још: ПОДМУКЛЕ су и УВЕК НАЂУ ПУТ до нашег стомака: ОВА ПИЋА имају СКРИВЕНЕ КАЛОРИЈЕ

Први је медитација, други провера дневних обавеза и трећи, последњи, корак је планирање.

- Будим се сваког јутра у пет и медитирам 10 минута, односно то време проводом у тишини са собом - каже Меклаглин.

Прво медитација, па честитање рођендана.

То је чин својеврсне самонеге, најважнији корак у дану и зато треба да буде на првом месту. Доказано је да медитација и сличне технике смањују стрес, спречавају синдром "сагоревања", развијају креативност и побољшавају квалитет сна.

Прочитајте још: Знамо да ЗЕЛЕНИ ЧАЈ помаже у МРШЉАВЉЕЊУ, а ЦРНИ?

После тога, амерички стручњак проверара дневне обавезе које уредно бележи. Рецимо, ако је тог дана његовом пријатељу рођендан, одмах ће му послати честитку или поруку и тако ставити тачку на једну дневну обавезу која га неће реметити у реализацији других ствари, неће каснити са роковима и неће бити под стресом.

Трећи корак је планирање дана!

Следи планирање које се надовезује на претходни корак. Почетак дана без јасно дефинисаног плана је исто као да крећете на пут али не знате куда идете и којим путем. На крају ћете можда негде и стићи али вероватно последњи, притом уморни и изнервирани.

Прочитајте још: Делује ШАШАВО, али ова ВИНТИЏ јакна је веома практична и ПОНОВО МОДЕРНА

- Све што морам да урадим у току дана, обавезно негде забележим. Ако ујутру скројите дан према планираним обавезама, то не значи да некада неће бити одступања од тога али ћете се лакше фокусирати на циљеве и верованто их обавити на време - поручује амерички неурохирург.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.