· · Komentari: 0
RITAM ŽIVOTA

SAVRŠEN DAN ima tri koraka, najvažniji je PRVI, a treći je PLANIRANJE

Narodna izreka kaže: "Po jutru se dan poznaje".

1603545796_Depositphotos_10841440_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

I, zaista, jeste tako. Američki neurohirurg, trener rvanja i kolumnista Mark Meklaglin predlaže tri jednostavna koraka za savršen početak dana koji će nam omogućiti da budemo produktivniji.

Pročitajte još: PODMUKLE su i UVEK NAĐU PUT do našeg stomaka: OVA PIĆA imaju SKRIVENE KALORIJE

Prvi je meditacija, drugi provera dnevnih obaveza i treći, poslednji, korak je planiranje.

- Budim se svakog jutra u pet i meditiram 10 minuta, odnosno to vreme provodom u tišini sa sobom - kaže Meklaglin.

Prvo meditacija, pa čestitanje rođendana.

To je čin svojevrsne samonege, najvažniji korak u danu i zato treba da bude na prvom mestu. Dokazano je da meditacija i slične tehnike smanjuju stres, sprečavaju sindrom "sagorevanja", razvijaju kreativnost i poboljšavaju kvalitet sna.

Pročitajte još: Znamo da ZELENI ČAJ pomaže u MRŠLJAVLJENJU, a CRNI?

Posle toga, američki stručnjak proverara dnevne obaveze koje uredno beleži. Recimo, ako je tog dana njegovom prijatelju rođendan, odmah će mu poslati čestitku ili poruku i tako staviti tačku na jednu dnevnu obavezu koja ga neće remetiti u realizaciji drugih stvari, neće kasniti sa rokovima i neće biti pod stresom.

Treći korak je planiranje dana!

Sledi planiranje koje se nadovezuje na prethodni korak. Početak dana bez jasno definisanog plana je isto kao da krećete na put ali ne znate kuda idete i kojim putem. Na kraju ćete možda negde i stići ali verovatno poslednji, pritom umorni i iznervirani.

Pročitajte još: Deluje ŠAŠAVO, ali ova VINTIDž jakna je veoma praktična i PONOVO MODERNA

- Sve što moram da uradim u toku dana, obavezno negde zabeležim. Ako ujutru skrojite dan prema planiranim obavezama, to ne znači da nekada neće biti odstupanja od toga ali ćete se lakše fokusirati na ciljeve i verovanto ih obaviti na vreme - poručuje američki neurohirurg.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.