Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
корисни савети

ВОДИЧ за ЧИШЋЕЊЕ ЧЕТКИЦА и СУНЂЕРА за шминкање: Одвојите време како не бисте направили проблем

Ако их не чистите редовно, сунђер и четкице за шминкање постаће легло бактерија.

1603198840_Depositphotos_119454010_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Тада доводе до црвенила, бубуљица, па чак и алергијских реакција на кожи.

Сунђери су порозни, па у себи задржавају уље, остатке шминке и бактерије. Најбоље је прати их сапуном или детерџентом за судове (ефикасно уклања масне честице).

Прочитајте још: Решите се НАЈДОСАДНИЈЕГ ПРОБЛЕМА: Један трик за уклањање мрља од фарбе за косу

Најважније је да користите средства без мириса. Молекули мириса се везују за сунђер и могу остати заглављени у њему. Када следећи пут користите сунђер, тај мирис се преноси на шминку, па на лице, стварајући мирис који не желите. Поред тога, мирис у контакту са неким састојцима може изазвати хемијску реакцију и довести до промене боје. Основно правило професионалних шминкера је да треба избегавати састојаке који нису неопходни, а мирис је један од њих

Како очистити сунђер за шминкање?

Потопите га у млаку мешавину сапуна и воде, а затим исперите чистом водом, оцедите и оставите да се потпуно осуши пре него што га одложите. Поједини сапуни могу да иритирају кожу и изазову контактне алергије. Зато је веома важно да темељно исперете сунђер након чишћења. Најбоље је да користите сапун без сулфата, јер они на осетљивој кожи изазивају црвенило. За чишћење можете користити и шампон за бебе који је нежан, али успешно уклањања прљавштину.

Шминкери препоручују да сунђерчић за шминкање перете сваки други дан или чак чешће, ако сте склони акнама. Сунђерчић никада немојте стављати у топло, влажно окружење јер ће то подстаћи раст бактерија, вируса и гљивица. Чувајте га на сувом месту, далеко од других производа који акумулирају бактерије.

Прочитајте још: Лагани јесењи пилинг за тело од БУНДЕВЕ

Чишћење четкица

Четкице за сенку, пудер и руменило немојте трљати сувише енергично. Оперите само длачице, а никако дрвену или металну дршку. Прво потопите четкицу у млаку сапуницу и након петнаестак минута нежно протрљајте длаке прстима. Након испирања чистом водом, оставите четкице да се осуше положене на пешкиру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas