· · Komentari: 0
SAVET PLUS

Evo kako ćete prepoznati SLATKU LUBENICU: Okrenite je naopako i kucnite - samo je OVAJ ZVUK dobar

Postoji mnogo načina da se odabere zrela lubenica, ali najbolji su stari i dobro provereni.

1595855127_Depositphotos_56962597_xl-2015.jpg

Sezona lubenica je počela, ali nikad ne znamo da li je sočna i slatka, dok je ne isečemo i ne probamo. 

Pročitajte još: NA NAJLEPŠOJ PLAŽI SOMA BEJA: Izvan buke i gužve, parče raja umočeno u Crveno more (FOTO)

Pročitaje još: Od plastične CEDILJKE napravite prelepu SAKSIJU kakva ne može da se kupi! (VIDEO)

Ukoliko ima deklaraciju, obavezno je pročitajte jer se na njoj navode poreklo i sorta proizvoda. Takođe, donji deo lubenice, koji se nalazio na zemlji, trebalo bi da bude žute boje, a gornji svetliji u odnosu na ostale. Znaćete da je sveža ako je peteljka zelena.

Donji deo treba da bude žut i da "zvoni".

Zrelost proveravamo i kuckanjem - ako je zvuk pun i bostan "zvoni", onda je kupite. Važno je da znamo i da veličina lubenice nema veze sa tim koliko je zrela. Veličina, kao i slatkoća, zavise od sorte.

Udarite ga rukom" Foto: Depozit

Neobičan trik za čišćenje luka

Gotovo da nema ukusnog jela bez crnog luka, ali čišćenje ove izuzetno zdrave namirnice, bez koje mnogi ne mogu da zamisle obrok, većini domaćica predstavlja pravu noćnu moru. Evo kako to možete da uradite brzo i efikasno i, što je najvažnije, bez suza i nereda u kuhinji.

Pročitajte još: Kupili ste ŽILAVO MESO? Evo trika kako da postane SOČNO i MEKANO

Biće vam potrebno svega nekoliko sekundi. Jednostavno presecite luk napola, a zatim rukom jako udarite po sredini kako bi se slojevi odvojili, a ljuska otpala.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.