· · Komentari: 0
SEĆANJA

Jednoga dana je bio ekstremno bogat, a već sledećeg nije imao ni za hleb: 29 godina od smrti Tome Zdravkovića (FOTO/VIDEO)

Slavni pevač imao je buran život

1601456727_toma.jpg
Foto: YouTube printscreen /Toma Zdravkovic

Danas se navršava tačno 29 godina otkako nas je napustio legendarni pevač, Toma Zdravković. 

Pročitajte još: ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA ISIDORE BJELICE (VIDEO)

NJegove pesme i dalje žive i svrstavaju se u evergrin muziku, a kolege i prijatelji i dalje ga pamte kao velikog boema, koji je živeo život kao na filmu.

Četiri puta se ženio, a iako je alkohol bio najveći neprijatelj njegovog zdravlja, do poslednjeg dana je pio. Dugo se mučio sa rakom prostate, ali se nije pridržavao saveta lekara. Imao je tri brata: Aleksandra, Ivana i Novicu, koji je takođe pevač. Imao je i jednu sestru, Mirjanu. Poslednji koncert i javni nastup imao je u Beogradu, u restoranu „Ambasador", maja 1991. godine.

Pročitajte još: NA HOLIVUDSKI NAČIN: Snima se američka verzija jednog od NAJGLEDANIJIH SRPSKIH FILMOVA u istoriji

Toma Zdravković je bio čovek koji bi jednoga dana bio ekstremno bogat, a već sledećeg nije imao ni za hleb i mleko. Veruje se da kada je umro, nije imao para ni za sahranu, jer je navodno sve potrošio na poroke. Preminuo je u ponedeljak 30. septembra 1991. godine u Beogradu, u 53. godini života. Sahranjen je na Centralnom groblju u Beogradu.

Pročitajte još: "ŽIVEO SAM U VOZU GODINU DANA": Andrija Milošević otkrio do sada NEPOZNATE DETALJE iz svog života

Na dvadesetogodišnjicu smrti u Gradskom parku u Leskovcu je otkriven njegov spomenik u prirodnoj veličini, a u selu Pečenjevce spomen ploča sa natpisom: „Dao sam vam dušu svoju. Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i danas veliki hitovi: „Da l‘ je moguće“, „Ej Branka, Branka “, „Danka, “„Dotak’o sam dno života“, „Kafana je moja sudbina“, „Evo već je jesen a tebe još nema“, „Prokleta nedelja“, „Tužno leto“, „O ciganko moja“, „Svirajte noćas samo za nju“, „Ostao sam sam“, „Kiša je padala“, „Za LJiljanu“ (posvećena glumici LJiljani Blagojević), „Umoran sam od života“ (Novica ju je napisao, po sopstvenom tvrđenju), „Pesme moje“ (napisao je njegov veliki prijatelj Kemal Monteno). Toma Zdravković se pojavio i u dva filma u ulozi pevača: Balkan Ekspres  i Bolje od bekstva, kao i u poslednjoj sceni filma „Kako je propao rokenrol". Učestvovao je i u dve TV serije Doktorka na selu  i Bolji život 1987. Takođe, imao je i kratko pojavljivanje u jednom skeču TV serije „Top lista nadrealista" .

Današnjem pomenu pored članova porodice i brata Novice Zdravkovića, prisustvovale su i Tomine brojne kolege, među kojima su bili: Aco Pejović, Jovana Tipšin, Hasan Dudić, Beki Bekić, estradni menadžer Bane Obradović, kao i mnogi prijatelji i poštovaoci njegovog rada. Takođe, pojavila se i čitava koja snima film o legendarnom pevaču. Fotografije možete pogledati u našoj galeriji:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.