Oglas
· · Komentari: 0
zelenilo u kući

BILJKE vam ne uspevaju: Ovi znakovi ukazuju na to da ih PREVIŠE ZALIVATE

Količina vode je važna.

1602839623_Depositphotos_256352854_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Biljke unose potpuno drugačiju atmosferu i obogaćuju naš dom, ali važno je da znamo i pravilno da ih negujemo. Svaka vrsta ima različitu potrebu za vodom, a ovo su najčešće greške koje pravimo:

Tlo je mokro na dodir

Ako je zemlja i dalje vlažna od poslednjeg zalivanja to bi moglo da znači da tlo ima previše vode i biljka jednostavno ne može da prihvati toliku količinu. Obratite pažnju na ovo, a ukoliko je ovo situacija i kod vas smanjite količinu vode kojom zalivate biljku.

Pročitajte još: Napravite DOMAĆI SPREJ od sastojaka koji su svima dostupni i ZABORAVITE NA PRAŠINU

Lišće je promenilo boju

Stručnjaci kažu da lišće koje je požutelo može biti jedan od glavnih znakova prekomernog zalivanja. S druge strane, može da požuti i kada nema dovoljno vode. Ovde je potrebno da se vratite na prvi korak i proverite vlažnost zemlje. Takođe, smeđe mrlje koje se javljaju na rubovima znači da se lišće suši, a ako se pojave na sredini, znak su prekomernog zalivanja.

Stabljike su mekane

Ovo je znak da je biljka dobila veliku količinu vode koja joj nije potrebna. Upila je previše vlage i izgubila svoju čvrstoću.

Pojavili su se razni insekti

Komarci i drugi insekti vole vlagu, pa ako ste primetili da ih u poslednje vreme ima sve više oko biljke, proverite nezino stanje i ovo bi moglo da znači da ima previše vode.

Pročitajte još: Ceo život živimo u ZABLUDI! Evo kako se, u stvari, ISPRAVNO PERE VEŠ u mašini

Ako ste prepoznali ove probleme kod svoje biljke stručnjaci kažu da rešenje postoji. Možete da uklonite oštećen koren i presadite ih u novo tlo. Postavite ih na sunčano mesto koje je dobro osvetljeno i smanjite količinu zalivanja. Nakon dve nedelje biljka bi trebalo da povrati svoj stari sjaj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas