· · Komentari: 0
UDAVAČE

Tako USPEŠNA i tako SAMA: Ne postoje ZMAJ ŽENE, to je BAJKA, a OVO je REALNOST

Najlešći klijenti psihologa su upravo "zmaj žene".

1603562276_Depositphotos_122296258_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Obrazovane, uspešne, odvažne, samosvesne, nepokolebljive, energične... Takve su u poslu ali i na mnogim životnim poljima. Reč je o jakim i dominatnim ženama koje ništa ne prepupštaju slučaju i uvek sve stižu na vreme.

Kako funkcionišu na emotivnom planu i da li i u partnerskim odnosima vladaju svakom situacijom?

U poslednje vreme postao je trend da se o jakim i dominantnim damama govori kao o idealu ženskog ponašanja i stilu života koji treba slediti. To jednostavno ne temelji na realnosti.

Pročitajte još: Psiholozi tvrde: Partner može da priredi NAJVEĆI STRES u životu. Da li znate KAKAV?

Idealizovana je slika o ženi koja je samostalna, nezavisna, pametna, nepogrešiva i koja sve konce drži u svojim rukama. U svim oblastima života ona vodi glavnu reč, sve može, sve ume i za nju nema prepreka.

Žena koja misli da je zmaj najčešće ide kod psihologa.
Jaka žena, slab muškarac?
 Traže da bude visok, zgodan, lep, šarmantan, kulturan, posvećen partnerki, da dominira ali da bude kako ona kaže. Očekuju da ima stan, automobil i dobro plaćen posao. I da nema popuštanja, kompromisa i promena navika. Ako i pronađe takvog muškarca, dešava se da ga ostavi jer je "šonja", "mlakonja" i "nema svoje ja".

To je bajka, ne postoji takva žena, niti muškarac, jer ne postoji savršeno ljudsko biće.

- Česti klijenti u mojoj psihoterapijskoj praksi ali i mojih kolega su žene "zmajevi" koje misle da mogu sve, a onda shvate da su u pokušaju da to postignu zaboravile ono najvažnije - sebe - kaže Milica Zarin, psiholog.

Pročitajte još: Koje muškarce žene više VOLE: Mlađe ili starije?

Da li je dominantnim ženama teže da nađu odgovarajućeg partnera i da li imaju visoke kriterijume?

"Jake žene" imaju nemoguće zahteve.

- Često se pod pojmom "jaka i dominantna žena" podrazumeva obrazovana, ekonomski ostvarena i nezavisna osoba - ističe Milica Zarin. - NJima nije teže da nađu odgovarajuću osobu zato što su samostalne i dominantne, već teže biraju partnere zbog pogrešnih uverenja i očekivanja, pa to iz određenih razloga "odbija" potencijalne udvarače. Takve žene često imaju nemoguće zahteve.

Pročitajte još: Želite učestalije SEKSUALNE ODNOSE sa partnerom? Evo koje BOJE mora biti POSTELJINA

Foto: Depozit

Do problema u vezi ili braku ne dolazi zbog uloga "jakih žena" i "slabih muškaraca", već  različitih projekcija, očekivanja, karaktera, ličnosti, pogrešnih uverenja.

Bučniji partner nije uvek dominantniji!

- Nije baš sve onako kako izgleda. Površno posmatrajući neke parove sa strane ne možete da vidite ko je suštinski dominantan. Postoje partneri gde je žena predstavljena kao osoba koja odlučuje, mnogo priča, glasnija je, pita se za sve, ali muškarac suštinski donosi odluke o krupnim stvarima. Ima i obrnutih primera - ističe Zarin.

Pročitajte još: Ako se BRAK KLIMA rešenje je veoma, VEOMA JEDNOSTAVNO!

Opstanak i budućnost partnerskog odnosa ne zavisi od toga ko je "glavni" u kući, već od mnogih drugih faktora. Postoje veze u kojima emancipovane žene više zarađuju od muškarca, one odlučuju o bitnim stvarima ili bar o većini, ali su oboje srećni i njihov odnos funkcioniše.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.