Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Kako da prepoznate odeću koja će se raspasti posle prvog pranja

Kada kupujemo nove stvari, uvek želimo da to budu komadi koji će biti kvalitetni i duže trajati.

1615463119_Depositphotos_167605250_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ipak, realnost je često drugačija, odeća se raspadne, razvuče, propadne već posle nekoliko nošenja, nekad čak i posle prvog pranja.

Otkrivamo vam 10 saveta kako da prepoznate kakvog je tačno kvaliteta predmet koji kupujete, pratite ih i više nećete bacati novac na nekvalitetne stvari!

Pročitajte još: Tresete SLANIK da bi posolili hranu: Ne blamirajte se i pogledajte kako se PRAVILNO koristi (VIDEO)

1. Kvalitet pamuka proverite gužvanjem

Uzmite ćošak odevnog premeta koji želite da kupite, zgužvajte i držite stisnuto u šaci nekoliko sekundi. Ako tkanina posle puštanja izgleda kao izgužvan papir, znači da je tretirana nečim kako bi se oblik zadržao. Nakon prvog pranja, ovakve stvari se odmah deformišu.

2. Razvucite tkaninu kod šava

Lagano razvucite materijal kao da želite da razdvojite tkaninu na mestu gde je zašivena. Ako se pojave rupice, produžite dalje.

Pročitajte još: Sa mentom, jagodom, pa čak i krastavcem! 4 osvežavajuća recepta za ZELENI ČAJ koja možete napraviti kod kuće

3. Izbegavajte plastične rajsferšluse

Metalni rajsferšlus uvek je bolji izbor, jer se plastični brže deformiše i kvari. Da li ste znali da je odeća sa plastičnim rajsferšlusima uvek lošijeg kvaliteta u odnosu na garderobu koja ima metalni?

4. Pogledajte porub

Nikad ne kupujte odeću koja ima veoma mali porub. Kvalitetne suknje i pantalone imaju porub i do 4 cm, a bluze i košulje 2 cm. Sve ispod toga jednostavno ne može da bude kvalitetno urađeno.

Foto: Depozit

5. Postojanost oblika

Obema rukama lagano razvucite tkaninu. Ako se ne vrati na staro, u pitanju je jeftin i izuzetno loš materijal.

Pročitajte još: Da vam staklo u tuš kabini bude čisto tokom cele godine, primenite ovaj jednostavan trik od 30 sekundi

6. Obavezno pogledajte etiketu

Prirodni materijali poput pamuka, svile i vune jaki su i mnogo trajniji od sintetike. Ali, na primer, odeća koja je napravljena od 100% pamuka, može da se skupi već posle prvog pranja. Zato je dobra ideja izabrati komad koji sadrži između 5 i najviše 30 odsto veštačkog materijala (viskoza, poliester, najlon…).

7. Dužina rajsferšlusa

Kada kupujete haljinu ili bluzu sa rajsferšlusom, na gornjem delu on treba da se završava gde i tkanina. Ako je kraći ili duži, odeća nije lepo napravljena.

8. Boja konca

Ako bilo gde na odevnom komadu primetite da je prošiven drugom bojom, produžite. Takav komad napravljen je u žurbi, i poenta je bila kvantitet, ne kvalitet.

Pročitajte još: Koliko je efikasno čišćenje PENOM ZA BRIJANJE? Nakitu vraća sjaj, a za ogledala je izvrsna

9. Rupice za dugmad

Pri proizvodnji odeće niskog kvaliteta, ne obraća se pažnja na detalje. To se najbolje vidi na dugmićima i rupicama za iste. Ako su dugmad slabo prišivena, a rupice nisu porubljene, jasno vam je šta ste planirali da kupite.

10. Postojanost boje

Ako je na odevnom predmetu ili tašni boja negde tamnija, a negde svetlija, budite sigurni da će uskoro izbledeti svuda.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas