Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Sa mentom, jagodom, pa čak i krastavcem! 4 osvežavajuća recepta za ZELENI ČAJ koja možete napraviti kod kuće

Savršeno osvežavajuće piće.

1615286906_tea-3374785_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sa početkom proleća, savršeno je vreme da se prepustite osvežavajućoj čaši ohlađenog zelenog čaja. Pogledajte ova 4 jednostavna i brza recepta za pripremu ledenog zelenog čaja kod kuće.

Pročitajte još: Da vam staklo u tuš kabini bude čisto tokom cele godine, primenite ovaj jednostavan trik od 30 sekundi

Oštre zime su prošle i vreme je da nosite tanju odeću i uživate u toplijem vremenu koje dolazi uz široku paletu osvežavajućih i rashlađenih pića poput bezalkoholnih pića, gaziranih pića i ledenih čajeva. Ledeni čajevi su zdravi i neverovatno se lako prave.

Foto: Pixabay
Osvežavajuće piće!

Jedna od popularnih vrsta čajeva je zeleni čaj. Ima nekoliko zdravstvenih blagodati, poput pomaganja u mršavljenju, čišćenja tela i držanja kardiovaskularnih bolesti. Dakle, imamo za vas nekoliko rashlađenih i osvežavajućih recepata za zeleni čaj koje možete isprobati kod kuće.

Čaj od mente

U šerpi skuvati 1 šolju vode. U to dodajte pola kašičice šećera, 3 kašičice zelenog čaja i šaku opranih i iseckanih listova nane. Pustite da se kuva 1-2 minuta, a zatim procedite i sipajte u čašu. Dodajte 2-3 kocke leda i poslužite.

Čaj od limunskog đumbira

Dodajte 2 kašike zelenog čaja u 1 šolju ključale vode. U drugoj posudi kuvajte pola šolje vode i dodajte pola kašike limunovog soka, 2 kašike rendanog đumbira i 1 kašičicu šećera. Mešajte 2 minuta, a zatim procedite. Dodajte ovu pripremljenu smešu od limuna i đumbira u posudu sa zelenim čajem. Kuvajte minut, a zatim procedite. Sipajte u čašu i dodajte 2-3 kocke leda.

Pročitajte još: 6 prevara i laži kojima su skloni MAJSTORI

Ledeni zeleni čaj

U šerpu sipajte 1 šolju vode i uklonite je sa vatre kada proključa. Dodajte mu 2 vrećice zelenog čaja. Pustite da se kuva 3-4 minuta. Iscedite pola limuna u ovo i dodajte pola kašičice šećera. Sipajte u čašu i prelijte kockicama leda.

Zeleni čaj - krastavac i jagoda

Skuvajte 1 šolju vode u šerpi i dodajte 2 kašike zelenog čaja. Kuvajte 4 minuta, a zatim procedite. Prebacite ovo u staklenu teglu i dodajte 1 šolju vode, 1 isečeni krastavac, 3 isečene jagode i šaku listova mente. Dobro izmešajte i stavite u frižider na sat vremena. Procijedite čaj i sipajte ga u čašu. Dodajte 2-3 kocke leda i poslužite ohlađeno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas