Oglas
· · Komentari: 0
RECEPT

Zimski napitak kod kojeg je važan REDOSLED pripreme i izbor ZAČINA: KUVANO VINO po receptu Džejmija Olivera

Džejmi Oliver zna kako da napravite najukusnije kuvano vino.

1638436805_shutterstock_748957588.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kuvano vino je jedan od omiljenih zimskih napitaka jer utiče na raspoloženje i greje telo. Sladak ukus i božanstven miris kuvanog vina doprinosi tome da ovaj napitak popiju i oni koji nisu ljubitelji vina.

Može se spremiti od samo tri sastojka, a može se i eksperimentisati, kako bi se dobio savršen ukus.

Pročitajte još: Niko neće moći da joj odoli: Napravite TOPLU ČOKOLADU kao profesionalac (RECEPT)

Poznati kuvar Džejmi Oliver otkriva svoj recept za najbolje domaće kuvano vino. NJegova tajna je u pažljivo biranim začinima koji pojačavaju aromu, kao i u načinu pripreme koji zahteva strpljenje i pažljivo praćenje redosleda namirnica.

Kuvano vino treba da se lagano kuva, kako bi se svi ukusi fino stopili.

Recept Džejmija Olivera za kuvano vino

Sastojci:

2 flaše crnog vina
1 limun
1 limeta
2 klementine
200 g šećera
6 karanfilića
štapić cimeta
mahuna vanile
2 zvezdasta anisa
celi muskatni praščić
3 lovorova lista

Priprema:

Za početak ogulite koru limunu, limeti i klementinama.  Potom stavite šećer da se kuva, pa mu dodajte koru i isceđeni sok klementine.

Nakon toga smesi dodajte karanfilić, cimet, lovorov list i narendajte muskatni oraščić. Dodajte vanilu, pa sipajte količinu vina da prekrije šećer.

Kad provri, ostavite napitak da se kuva oko 5 minuta, dok ne postane gusti sirup.

Šećer i začini prvo treba da se fino zagreju, jer ako se zagrevaju nakon što dodate vino, alkohol će ispariti.

Kad se stvori sirup, smanjite temperaturu i dodajte anis i ostatak vina. Zagrevajte vino na laganoj vatri, a posle pet minuta, sipajte u čaše, dekorišite po želji i uživajte u ukusu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas