· · Komentari: 0

ČITANJE od samo 30 minuta dnevno donosi mnogo: Kako da čitamo više?

Kada ste poslednji put pročitali dobru knjigu?

1642437264_coffee-gd12997198_1280.jpg
Foto: Pixabay

Čitanje samo 30 minuta dnevno može da smanji stres i pove'a snagu mozga. Ova navika takođe podstiče kreativnost, poboljšava mentalni fokus, produktivnost na poslu i proširuje rečnik.

Kako da čitamo više?

Najbolja stvar koju možete da uradite je da se usredsredite na stvaranje navike. Jednostavno rečeno, pokušajte da čitate po malo svakog dana, čak i ako je to samo jedna stranica. Takođe je sasvim u redu da prestanete da čitate knjigu ukoliko vam se ne dopada i počnete novu.

Pročitajte još: Važila je za NAJPAMETNIJU SRPKINJU: Mnogi su je NIPODAŠTAVALI, a na odbrani doktorata je doživela pravu UVREDU

Potražite knjige koje odražavaju vašu stvarnost

Iako je sjajno pobeći od užurbanosti svakodnevnog života, postoje trenuci kada ćete možda biti skloniji čitanju knjiga koje odražavaju vašu stvarnost. Na primer, možda ćete želeti da pročitate ljubavni roman ako ste zaljubljeni ili da uzmete knjigu o samousavršavanju kada vam zatreba pojačanje motivacije. Beletristika, s druge strane, može da podstakne kreativnost.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.