Oglas
· · Komentari: 0

KAJGANA PREMA RECEPTU GORDONA REMZIJA: Može da je napravi svako, a tajna je u jednom sastojku

Kako jedan od najpoznatijih kuvara današnjice priprema kajganu?

1758543787_shutterstock_1677291022.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 6 hladnih jaja
  • 1 kašika putera
  • so i biber, po ukusu
  • 1 kašičica pavlake (creme fraiche)
  • sveže seckani vlašac za dekoraciju

Priprema:

Kada jedan od najpoznatijih svetskih šefova deli recept za kajganu, onda znate da nije reč o običnom doručku. Gordon Remzi je poznat po svojoj posvećenosti savršenstvu, a njegov način pripreme kajgane podiže ovo jednostavno jelo na potpuno novi nivo. Ključ je u tehnici, a ne samo u sastojcima. U nastavku otkrivamo kako da napravite najkremastiju kajganu, baš kao u njegovoj kuhinji.

U dubljoj šerpi ili tiganju razbijte jaja i dodajte puter. Nemojte ih prethodno mutiti – sve se radi u tiganju. Stavite tiganj na jaku vatru i počnite odmah da mešate gumenom ili silikonskom špatulom. Važno je da neprestano stružete dno posude. Posle 30 sekundi prženja, sklonite sa vatre i nastavite da mešate još 10 sekundi. Vratite na vatru i ponovite ovaj postupak 3 do 4 puta, ukupno oko 3 minuta. Na ovaj način dobijate mekanu i vazdušastu kajganu.

Kada je kajgana skoro gotova, dodajte so, biber, pavlaku i malo svežeg vlasca. Pavlaka hladi smesu i zaustavlja dalju termičku obradu, a istovremeno daje bogat, nežan ukus.
Kajganu prebacite na tanjir, pospite dodatnim vlascem i služite dok je topla. Odlična je uz tostirani hleb, avokado ili dimljeni losos.

Napomena: Gordon preporučuje odnos 2 jajeta na 1 deo putera ako pravite manju količinu.

(Stvar ukusa)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas