Oglas
· · Komentari: 0

Veliki događaji na nebu u razmaku od 15 dana: Šta nam donose POMRAČENJA SUNCA I MESECA u oktobru - vreme je za promene i "čišćenje" emocija

U oblasti astrologije, nebeska pomračenja imaju jedinstven značaj, a ove godine, u oktobru, dogodiće se dva pomračenja - razmak između njih će biti samo 15 dana.

1695553438_shutterstock_2191948135.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Veruje se da ovi kosmički događaji, bilo da je pomračenje Meseca ili Sunca, utiču na pojedince svih znakova zodijaka.

Prvo pomračenje, pomračenje Sunca dogodiće se u subotu, 14. oktobra. Samo 15 dana kasnije, 29. oktobra, poslednje pomračenje u godini, pomračenje Meseca, krasiće nebo, piše Asto Sage.

Šta donosi pomračenje Sunca?

Pomračenje Sunca 2023. poznato kao Vatreni prsten, predstavljaće sunce koje liči na prsten, jer će oko 91% njega biti zaklonjeno Mesecom.

Pomračenja Sunca se dešavaju kada Mesec prođe između Zemlje i Sunca, bacajući senku na Zemlju. U indijskoj astrologiji, pomračenje Sunca se smatra moćnim vremenom za duhovno razmišljanje i čišćenje. Štaviše, veruje se da se tokom pomračenja Sunca, negativne energije privremeno raspršuju, što ga čini povoljnim periodom za meditaciju. U ličnim horoskopima, pomračenje Sunca može značiti transformativne životne događaje ili početak novih poglavlja.

Značenje pomračenja Meseca

Pomračenja Meseca nastaju kada Zemlja prođe između Sunca i Meseca, uzrokujući da Zemljina senka pada na površinu Meseca. Ovakva pomračenja su trenuci emocionalne i psihološke refleksije. Štaviše, veruje se da potisnute emocije i nerešeni problemi mogu isplivati na površinu tokom ovog vremena, pružajući priliku za isceljenje i otpuštanje. Slično pomračenjima Sunca, pomračenja Meseca su takođe značajna za duhovne prakse. Iz astrološke perspektive, pomračenja Meseca mogu uticati na lične odnose, često otkrivajući skrivene tenzije ili dovodeći do promena u partnerstvima, piše Astro Sage.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas