· · Komentari: 0
Subvencionisano

Ako kupite ovaj automobil dobićete 5.000 EVRA od SRBIJE! (FOTO)

Novi "fijat 500 la prima" posle samo pet minuta punjenja može da pređe 50 kilometara i ima "Nivo 2" autonomne vožnje

NASLOVNA.jpg
Foto:"FCA"

Posle odluke Vlade Srbije da subvencioniše kupovinu hibridnih i električnih automobila, poraslo je i interesovanje za ova ekološka vozila. Naravno, odmah raste i ponuda, pa ćemo tako ubrzo, i u našim prodajnim salonima moći da kupimo najnoviji model "fijata 500" sa oznakom "la prima", električni hečbek, koji se prodaje po ceni od 34.900 evra u koju je uključen i specijalni "volboks" punjač. Shodno odluci Vlada Srbije će vas nagraditi sa 5.000 evra!

Foto:"FCA"

Ovaj automobil ima domet oko 320 kilometara sa jednim punjenjem koje mu obezbeđuju litijum-jonske baterije od 42 kilovat-časa. To znači da je za 100 kilometara potrebno oko 13-14 kilovat-časova struje!Da bi se optimizovalo vreme punjenja, novi model 500 omogućava brzo punjenje direktnom strujom do 85 kW, kako bi se baterija vrlo brzo napunila. Na primer, potrebno je samo 5 minuta da prikupite dovoljno energetske rezerve za prelazak 50 kilometara, više nego što je potrebno za prosečnu dnevnu upotrebu. A brzo punjenje takođe može da napuni bateriju do 80 odsto za samo 35 minuta.

Pročitajte još: Usvojena Uredba o subvenciji električnih i hibridnih vozila

Pametna utičnica „Combo 2“ koja se nalazi na zadnjoj desnoj strani automobila omogućava punjenje i preko direktne i preko naizmenične struje. Nazivamo je „pametnom“ utičnicom zbog svog rasporeda punjenja koji može da se programira po želji i pružanja povratnih informacija o stanju napunjenosti automobila. Dostupna su i rešenja za kućno punjenje. I hečbek i kabriolet verzije modela "500 la Prima“ uključuju rešenje „easyWallbox“, sistem za punjenje koji se može povezati sa mrežom kod kuće.
To je jednostavno, dostupno rešenje - bez potrebnog stručnog osoblja za instalaciju - kojim se može upravljati putem "blututa", i koje vam omogućava da ovaj model punite odmah kod kuće, sa snagom do 2,3 kW.
Foto:"FCA"

Novi 500 „la Prima“ hečbek karakteriše sofisticirani stakleni panoramski krov sa zaštitom od sunca, autentičan „prozor na nebu“, koji ispunjava putnički prostor svetlošću, povećavajući udobnost tokom vožnje. Pored toga, zadnji deo ima klasična zadnja vrata, sa novim, izraženijim spojlerom, koji unapređuje efikasnost aerodinamike. Tri ekskluzivne boje inspirisane osnovnim elementima prirode dostupne su kupcima novog modela "500 la Prima“ hečbek: okean zelena (sedefasta), koja podseća na more; mineralno siva (metalik), koja označava Zemlju; i nebesko plava (troslojna), koja označava nebo. Standardna oprema uključuje potpuno LED farove, dijamantski sečene felne od 17 inča, hromirane umetke na bočnim panelima, i kontrolnu tablu i sedišta od eko-kože.

Pročitajte još: Leonardo Dikaprio promoter "fiata 500 E"

Novi  „la Prima“ dolazi sa standardnom opremom koja uključuje automatsko kočenje u hitnim slučajevima, zadnju kameru visoke rezolucije, automatske senzore, hitne pozive  i elektronsku parking kočnicu. Štaviše, Novi 500 uključuje najnovije napredne sisteme za pomoć vozaču (ADAS), što ga čini prvim gradskim automobilom opremljenim nivoom 2 autonomne vožnje.
Motor ima snagu od 87 kW i automatski ograničenu maksimalnu brzinu od 150 km/h i ubrzanje od 0-100 km/h za 9 sekundi, sa ubrzanjem od 0-50 km/h za 3,1 sekundi.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.