· · Komentari: 0
Raritet

"Lanča" je 1931. oborila svet s nogu modelom "astura", a jedan primerak ima i Erik Klepton! (FOTO)

Napravljeno je ukupno 2,912 primeraka u četiri generacije u verzijama sedan, kupe i kabriolet

1595510550_lanca-astura.jpg
Foto:"FCA"

Italijani su oduvek pravili automobile sa stilom. Legendarni brend "Lanča" je neke od svojih najspektakularnijih modela napravio početkom tridesetih godina prošlog veka.

Jedan od nezaboravnih automobila, italijanski biser, je svakako "lanča astura" koja je pravljena u periodu od 1931. do 1939. godine. 

Foto:"FCA"

"Asturu" je "Lanča" predstavila na Salonu automobila u Parizu 1931. i odmah osvojila svet.
Pravljena je "astura" kao kupe, konvertibl i sedan. Pokretao ju je moćni motor sa osam cilindara.

Pročitajte još:Stiv Mekvin je od OVOG AUTOMOBILA napravio najveću ikonu! (FOTO/VIDEO)

Prva serija pravljena je od 1931. i 1932. kada je napravljeno 496 komada, druga je pravljena 1932. i 1933. i napravljeno je 750 primeraka. Prepravljen je motor da bi se smanjila "buka" i vibracije.

Foto:"FCA"

Treća generacija je bila najprodavanija. U razdoblju 1933. i 1937. napravljeno je 1.243 primerka a motor od 2.606 kubika zamenio je još veći od 2.975 kubika. Podignuta je i snaga sa 72 na 82 KS.

Pročitajte još:OVO SAMO RETKI ZNAJU: Čuvenu firmu osnovao FRANCUZ (Foto)

Zanimljivo je da je sačuvano dosta primeraka u apsolutno originalnom stanju, od ukupno 2.912 primeraka.

Jedan od njih, model iz 1936. "astura pinin farina kabriolet" nagrašen je prvom nagradom na "Konkursu elegancije" u Palm Biču 2016. čiji je vlasnik nenadmašni gitarista Erik KLepton.
Neke od ovih "lanča" su pobeđivale na auto-trkama sve do 1951. godine!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.