Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVOST

BĆ, KA, TT... Da li znate čije su ovo registarske oznake?

Registarske oznake u Srbiji se sastoje od dvoslovne oznake grada (ili opštine) pa tri ili četiri cifre i dva nasumična latinična slova.

1638036913_37747_automobil-tablice-registracija-d.-balsic_f.jpg
Foto: D. Baalšić
Oglas

Budući da previše vremena provodimo za volanom ili kao suvozači, sigurno ste se makar nekad tokom dugih vožnji i gužbi zagledali u registarske tablice kola ispred vas.

Registarske oznake tablica

Uvek je zanimljivo kada naiđete na originalnu kombinaciju brojeva ili slova, ali većina smatra da kada je reč o početna dva slova, koja označavaju registarske oznake po mestima u Srbiji, nema ničega zanimljivog ni nepredvidivog, sigurno znamo sve. Da li je baš tako?

Pročitajte još: SVI PRAVE OVU GREŠKU: Evo zašto zimi NIKADA ne bi trebalo da palite GREJANJE u autu

Dok je svima jasno čije su oznake BG, NI, NS, ČA i slično, da li biste mogli da pogodite koja mesta označavaju sledeće registarske oznake:

  • AC
  • BT
  • GL*
  • DE
  • ĐA*
  • KA
  • PE*
  • PZ*
  • TS
  • TT
  • UR*

U pitanju su sledeća mesta u Srbiji: Aleksandrovac (AC), Bačka Topola (BT), Bogatić (BĆ), Gnjilane (GL), Despotovac (DE), Đakovica (ĐA), Kanjiža (KA), Peć (PE), Prizren (PZ), Trstenik (TS), Tutin (TT), Uroševac (UR).

*Na teritoriji Kosova i Metohije, UNMIK izdaje posebne tablice za teritoriju pokrajine, ali srpsko stanovništo i dalje koristi tablice koje izdaju organi Republike Srbije. Praktično, na Kosovu i Metohiji se (čak i za jedno isto vozilo) paralelno koriste po dve registrarske tablice: Srbije i UNMIK-a.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas