Oglas
· · Komentari: 0
Presuda

"Mercedesu" možda zabrane prodaju u Nemačkoj!

Finska "Nokija" tužila nemačkog giganta zbog neovlašćenog korišćenja patenata

1597914161_https___api.media.mercedes-benz.com_v2_storage_v1_public_23dd72de-bf57-43c5-81ce-c7615e62bda1_thumbor_original_20c0259-057.jpg
Foto:"Mercedes"
Oglas

Vest je prvo prenela agencija "Blumberg" a onda i svi ostali, naročito specijalizovani mediji na Zapadu! Toliko neverovatnu da morate bar dva izvora da pronađete da bi se uverili da se ne radi o nekoj, sada toliko uobičajenoj šali na društvenim mrežama i internet portalima!

"Mercedes" se suočava sa zabranom prodaje automobila u Nemačkoj! Kao kad bi na primer EPS zabranili da prodaje struju u Srbiji!

Pročitajte još: Potvrđena ona narodna:" Zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju"! (VIDEO)

Ali, vest je tačna. Naime, sud u Manhajmu je presudio u korist ffinske kompanije "Nokija" da je "Mercedes" neovlašćeno koristio neke njene patente. I iz te tužbe sledi da "postoji mogućnost da Mercedesu bude zabranjena prodaja u Nemačkoj"!

Foto:"Mercedes"

Prema proceduri, "Nokija",  da bi ova zabrana bila izvršna, mora da pokrene novi postupak, koji verovatno na osnovu prethodne presude, dobija, ali i da položi i kauciju da bi se obezbedila tužena strana da u slučaju neuspele tužbe, može da nadoknadi štetu. Kako se radi o prodaji "Mercedesa" ova kaucija bi bila pozamašna - čak sedam milijardi evra.

Pročitajte još: Prosečna starost automobila u EU je 10 godina, a evo kako stoji SRBIJA

U "Nokiji" nisu želeli da kažu bilo šta o mogućoj zabrani prodaje "Mercedesa", a u okrivljenoj i utuženoj strani kažu da ništa ne razumeju!

- Nama je presuda suda neshtavljiva i žalićemo se - kažu u "Mercedesu" uvereni da im neće zabraniti prodaju u Nemačkoj.

Iako nema zvaničnih podataka, neki mediji navode da "Nokija" godišnje na ime korišćenja njenih patenata za sisteme autonomne vožnje i konekcije automobila, dobija oko 1,4 milijarde evra.             

                                       Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas