· · Komentari: 0
DIJETA

Dijeta koju ćete obožavati: Unosite negativne kalorije i mršavite

Dijeta svakome teško pada, a najviše se odustaje zbog namirnica koje u tim momentima ne možemo da konzumiramo

1606669550_dijeta.jpg
Foto: depositphotos

Izgladnjivanje ili odricanje svega što volimo da jedemo nije pravo rešenje za mršavljenje. Ipak, postoje neke namirnice koje su poželjne tokom dijete i to u što većim količinama.

Pročitajte još: Greška je misliti da dijeta mora da podrazumeva Najlakša dijeta na svetu: Jedite prema ovom RASPOREDU i OSLABITE 12 kilograma!

Postoje namirnice sa negativnim kalorijama koje, konzumiranjem, skidaju višak kilograma. Zahvaljujući njima da ih jedete normalno i da mršavite. U namirnice sa negativnim kalorijama spadaju: boranija, cvekla, kelj, kupus, šargarepe, karfiol, celer, rotkvice, krastavac, grašak, praziluk, kupus, zelena salata, spanać i paradajz.

 

Foto: despositos

Od ovih namirnica možete napraviti sjajne i ukusne obroke kojih ne morate da se odreknete , već jepoželjno da ih jedete u što većim količinama. Postoji i voće koje će vam pomoći da smršate, a to su: jabuke, borovnice, brusnice, grejpfrut, limun, maline. Ovo voće ima dovoljno šećera u sebi da vam utoli potrebu za slatkim, a da se pritom ne brinete da li će to štetiti vašoj liniji.

Namirnice sa negativnim kalorijama veoma pozitivno deluju na celokupan organizam, jer ubrzavaju metabolizam i olakšavaju varenje, čime ubrzvaju i proces mršavljenja. Ako budete unosili kilogram dnevno svih ovih namirnica, nećete morati da brinete oko viška kilograma, ali isto tako nećete biti ni gladni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.