Oglas
· · Komentari: 0

Kako izgleda KAČAMAK DIJETA? Meni za ČETIRI DANA koji topi kilograme

Kačamak se smatra jednim od najzdravijih obroka

1697977624_shutterstock_1818408476.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kako nam ide u susret sezona slava i praznika, dobro je da na vreme pazimo o ishrani, kako ne bismo došli u situaciju da se ugojimo, jer je veoma teško odoleti svim tim bogatim trpezama. Zato vam kačamak dijeta može pomoći da pronašete svoj balans kada je jelo u pitanju.

Kačamak, nekada smatran sirotinjskom hranom, danas nam se vraća kao „čista“ egzotika. NJegova baza je kukuruzno brašno (belo ili žuto), nama dostupno i poznato kao kukuruzni griz ili palenta. Budući da ne sadrži gluten, nije samo ukusan predlog za doručak, već i jedan od najzdravijih izbora koji možemo da napravimo.

Šta od korisnih sastojaka sadrži kukuruzno brašno od kojeg se pravi kačamak?

Kukuruzno brašno sadrži veliku količinu nutrijenata neophodnih našem telu, uz minerale i vitamine A, E i B grupe. Uz to, bogat je i fosforom, cinkom, kalijumom, magnezijumom, manganom i selenom. Takođe, odlično utiče na peristaltiku creva i ravnotežu bakterija u našoj crevnoj flori, što znači da je dobar ne samo za varenje, već i za imunitet.

Kompleksni ugljeni hidrati u kombinaciji sa vlaknima iz palente dugo se vare, pa imamo osećaj sitosti duži vremenski period, a pritom stimulišu dobro varenje i sprečavaju zatvor, koji je česta posledica brzinskih dijeta.

Sa druge strane, kačamak dijeta koja traje 4 dana obezbediće vaše telu i neophodne vitamine i minerale, očistiti creva i ubrzati metabolizam. Takođe, palenta će pomoći da se ublaži nivo holesterola u krvi.

1. dan

  • 400 g palente
  • 1 krastavac
  • 1 paradajz
  • 1 jabuka
  • 2 litre vode

2. dan

Duplirajte meni iz prvog dana

3. dan

  • 400 g palente
  • salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja
  • 2 litre vode
  • 3 šolje zelenog čaja bez šećera

4. dan

Duplirajte meni iz trećeg dana

Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije kad osetite glad.

Recept za kačamak

Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, morate da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.

Sastojci:

  • 50 g palente
  • 200 ml vode
  • pola kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Blago isperite živu palentu čistom vodom. 200 ml vode sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa pa dodajte palentu. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas