Oglas
· · Komentari: 0

NE MORATE DA IZBACITE MASTI: Ako slaninu i puter zamenite pravim namirnicama, brzo ćete izgubiti praznične kilograme

U želji da smrša, većina žena drži restriktivne dijete i iz izhrane proteruje masnoće. A one su veoma važne da bi naše telo funkcionisalo kako treba. Dijetolozi i nutricionisti apeluje - ne odričite se masnoća, nađite bolje zamene.

1715157232_shutterstock_2140185711.jpg
Oglas

U nastojanju da smršaju ili zadrže vitku figuru, mnoge žene drže dijetu i odbijaju da konzumiraju masti, zaboravljajući na koliko su one vžne za zdravo funkcionisanje našeg metabolizma i organizma. Ovakav pristup može dovesti do suprotnog efekta od željenog rezultata - ne do lepog tela i dobrog raspoloženja, već do problema sa kožom, noktima, kosom i hormonskom ravnotežom. Međutim, postoji izlaz, a ključ je u izboru pravih masti. Prave masti igraju važnu ulogu u apsorpciji vitamina i mikroelemenata, važnim za normalan metabolizam, kožu i kosu. Zbog toga je važno da u svoju ishranu uključite masnu hranu, koja je posebno korisna.

Losos umesto salame


Losos obezbeđuje brzu i dugotrajnu sitost, a takođe je izvor vitamina A i omega-kiselina. Salame i slične kobasice, s druge strane, često sadrže nepoželjne sastojke poput skroba, soje, organskog mesa, brašna i konzervansa.

Avokado umesto putera


Avokado, najbogatija masnoća među biljnim namirnicama, sadrži oleinsku kiselinu, važnu za mnoge metaboličke procese u organizmu. S druge strane, poznato je da puter ima visok sadržaj kalorija i da se može naći u raznim visokokaloričnim namirnicama.

Jaja umesto slanine


Jaja su hrana bogata proteinima, vitaminima, antioksidansima i „dobrim“ mastima. Brzo zasite i dugo mogu da vas drže sitim, a sadrže i holin koji se bori sa viškom masti. Slanina, s druge strane, može da sadrži nezdrave zasićene masti i velike količine soli.

Bademi umesto kokica


Orašasti plodovi, uključujući bademe, poboljšavaju rad metabolizma i pomažu vam da se osećate energičnije. Kokice, često začinjene šećerom, solju i uljima, mogu biti kalorične i manje zdrave.

Jogurt umesto pavlake


Jogurt, bogat mastima, obezbeđuje brzo povećanje energije, proteina, kalcijuma i probiotika. Pavlaka je izvor visokokaloričnih masti. Dakle, izaberite prave masti i vaša ishrana biće uravnotežena, a vaša figura vitka.

Sensa 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas