· · Komentari: 0
VOĆNI NAPITAK

OKREPITE svoje telo i um! Smuti sa MANGOM i bananom: Savršena vitaminska BOMBA za ponedeljak ujutru

Ukoliko ste u potrazi za savršenim napitkom za dobro jutro, mi imamo odličan predlog za vas!

1615148520_Depositphotos_41905353_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Iako mango i dalje tretiramo kao egzotično voće, on je postao izuzetno dostupan na našim prostorima, pa se može pronaći u gotovo svakom supermarketu. Postoji mnogo vrsta ovog voća, koje se razlikuje po boji, obliku, ukusu i veličini, pa tako spoljašnja kora varira od zelene preko crvene do žute i narandžaste, unutarašnji plod je uvek zlatno – žute boje, slatkastog i kremastog ukusa koji podseća na ukus između ananasa i breskve.

Pročitajte još: Anđelka Jelić upozorava kako prepoznati TOKSIČNU vezu, a kako se suprotstaviti NASILNIKU

Mango sadrži preko 20 vitamina i minerala. Bogat je kalcijumom, kalijumom, magnezijeumom, gvožđem, aminokiselinama, beta-karotenom i zdravim vlaknima. Količina vitamina i hranljivih sastojaka povećava se sa stepenom zrelosti ploda.

Donosimo vam savršen smuti sa bananom, koji je savršen za svaki početak dana. Osim što će vam dati nophodnu jutarnju svežinu, obezbediće vam neophodne vitamine za ceo dan.

Pročitajte još: Tri razloga zašto je vaš PRVI DEJT bio i POSLEDNJI

Sastojci za smuti:

  • 2 sveža manga 
  • 1 smrznuta banana,
  • pola šoljice biljnog mleka, 
  • pola čaše jogurta 

Ogulite i izrežite mango. Obzirom da ćete ga samleti nije bitno ukoliko se malo razgnjecavi ili kockice na koji ste ga isekli ne budu pravilne.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Ubacite sve zajedno u blender. Kada se sastojci povežu dobili ste pravo malo žuto zadovoljstvo.

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.