· · Komentari: 0
MRŠAVLJENJE

Potpuni HIT u svetu! PEGAN DIJETA koja ne izgladnjuje

Ovaj princip ishrane je spoj paleo i veganske dijete koji pomiruje dve naizgled nepomirljive struje u ishrani, dijetu zasnovanu na mesu i onu koja ga potpuno izbegava.

1602878862_dijeta.jpg
Foto: Pixabay

Spoj mesa i vegan ishrane - ključ neverovatne popularnosti pegan dijete širom sveta. Ona omogućava brzo skidanje kilograma bez stvaranja osećaja gladi što je prema statistikama, najčešći razlog za odustajanje od dijete.

Pročitajte još: Ojačajte SRCE - jedite GROŽĐE! Evo zašto morate konzumirati u ovom sezonskom voću

Pravila dijete

Jedite hranu niskog glikemijskog indeksa. Ona je istovremeno hranljiva, što znači da treba izbegavati hranu koja sadrži puno šećera, brašna i rafinisanih ugljenihhidrata. Umesto toga, potrebno je prebaciti se namahunarke, orašaste plodove, povrće i voće.

Pročitajte još: Zašto nam ZUJI U UŠIMA? Ovaj problem može dovesti do frustracije i gubitka sluha, a evo šta treba uraditi

Meso se jede kao prilog, ono nema glavnu ulogu na tanjiru i treba ga biti 25 odsto.

Jedite puno povrća. Dijeta bi trebalo da bude sastavljena od 50 do 75 odsto povrća i to što tamnijeg povrća, jer ono sadrži više fitonutrijenata.

Foto: Depositphotos

Jedite prave masnoće. Rafinisana biljna ulja kao što je kukuruzno, suncokretovo i sojino treba izbegavati i koristiti maslinovo, kokosovo, ulje orašastih plodova i avokada koja imaju puno omega-3 masnih kiselina.

Pročitajte još: Vreme je za DUGINU dijetu kojom se MRŠAVI 8 kilograma i jača IMUNITET

Jedite meso. Meso se jede kao prilog, ono nema glavnu ulogu na tanjiru i treba ga biti 25 odsto. Meso je u ovoj dijeti prilog povrću.

Izbegavajte mlečne proizvode. Mlečni proizodi podstiču nakupljanje viška kilograma, dijabetes i bolesti srca. Umesto proizvoda od kravljeg mleka, koristite ovčje i kozje mleko.

Pročitajte još: Sreća iz dlana: LAKO napravite BOMBONU koja izmami OSMEH svakom detetu

Izbegavajte gluten. Autor dijete smatra da gluten treba izbegavati u svakodnevnoj ishrani i povremeno ga jesti u poslasticama, a cele žitarice su dozvoljene u malim količinama. 

Ograničite i unos mahunarki. Ma kako dobar izvor minerala, proteina i vlakana one bile, dnevna doza trebala mora biti ograničena na jednu šoljicu jer povećavaju nivo šećera u krvi i mogu uzrokovati probleme u probavnom sistemu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.