Oglas
· · Komentari: 0
ODRŽAVANJE DIJETE

PREVARITE GLAD: Endokrinolog otkriva 4 TRIKA kako da zavarate organizam i sprečite PREJEDANJE

Savet više, ne morate da gladujete - uvek ćete biti siti!

1685051733_30793_54-Shutterstock.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dok smo na dijeti, čini se da nas neprestano proganja osećaj gladi. Ali doktori kažu da ovo nije prava glad: često jedemo mnogo više nego što je našem telu zaista potrebno. Da, i odbijanje masnog i slatkog radi svoj posao. Ruski endokrinolog Zuhra Pavlova podelila je nekoliko saveta kako da prevarite glad i na kraju počnete da jedete manje.

Pijte vodu

Pročitajte još: Otkrivamo 5 načina kako da pijete više vode dnevno

Ujutru morate popiti čašu tople vode, a zatim piti najmanje jedan i po litara dnevno. Ako želite da jedete - popijte čašu vode u malim gutljajima. Telo često meša žeđ sa glađu, inače ćete mu pomoći.

Razdrmajte se

Kada dugo radimo istu stvar, mozgu dosadi – potrebna mu je pretplata u vidu šećera. Ovo se posebno često dešava u trenucima mentalnog stresa. U ovom slučaju, endokrinolog savetuje da ustanete sa stolice i uradite nekoliko vežbi - čučnite, odgurnite se od zid ili sto, idite uz stepenice.

Grickajte ređe

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Možete priuštiti užinu ako imate više od pet sati između doručka i ručka. Idealan interval između obroka je 3-5 sati. Pazite na kvalitet užine - trebalo bi da bude proteinsko-ugljeni hidrat, odnosno jedno voće neće raditi. Dodajte parče sira ili jogurta.

Perite zube

Takav jednostavan trik obeshrabruje apetit - i što je ukus testenine mentniji, manje želite da jedete. Uzgred, pomaže i topla kupka.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas