Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДРЖАВАЊЕ ДИЈЕТЕ

ПРЕВАРИТЕ ГЛАД: Ендокринолог открива 4 ТРИКА како да заварате организам и спречите ПРЕЈЕДАЊЕ

Савет више, не морате да гладујете - увек ћете бити сити!

1685051733_30793_54-Shutterstock.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Док смо на дијети, чини се да нас непрестано прогања осећај глади. Али доктори кажу да ово није права глад: често једемо много више него што је нашем телу заиста потребно. Да, и одбијање масног и слатког ради свој посао. Руски ендокринолог Зухра Павлова поделила је неколико савета како да преварите глад и на крају почнете да једете мање.

Пијте воду

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Ујутру морате попити чашу топле воде, а затим пити најмање један и по литара дневно. Ако желите да једете - попијте чашу воде у малим гутљајима. Тело често меша жеђ са глађу, иначе ћете му помоћи.

Раздрмајте се

Када дуго радимо исту ствар, мозгу досади – потребна му је претплата у виду шећера. Ово се посебно често дешава у тренуцима менталног стреса. У овом случају, ендокринолог саветује да устанете са столице и урадите неколико вежби - чучните, одгурните се од зид или сто, идите уз степенице.

Грицкајте ређе

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Можете приуштити ужину ако имате више од пет сати између доручка и ручка. Идеалан интервал између оброка је 3-5 сати. Пазите на квалитет ужине - требало би да буде протеинско-угљени хидрат, односно једно воће неће радити. Додајте парче сира или јогурта.

Перите зубе

Такав једноставан трик обесхрабрује апетит - и што је укус тестенине ментнији, мање желите да једете. Узгред, помаже и топла купка.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas