· · Komentari: 0
FIT IZGLED

Tajna je u PSIHOLOŠKOJ DIJETI: Kako da se rešite kilograma koje ste "zaradili" tokom PRAZNIČNIH GOZBI?

Praznici su sinonim za porodične ručkove u kojima dominira jaka hrana.

1641213977_christmas-table-ge8d4f3eaf_1280.jpg
Foto: Piksabej

Želeli ste da izgledate najbolje u Novoj godini, hoćete da blistate svake praznične večeri ovog januara? Da li zbog toga morate da gladujete danima kako bi stomak bio ravan, a neželjeni kilogrami se topili?

Odgovor je, na sreću, ne!

Pročitajte još: Poslastičarka objasnila kako se TORTE koje nisu prodate "PREPRAVE" i ponude kupcima PONOVO (VIDEO)

Možete da praktikujete dijetu 80:20 koja se bazira, pre svega, na psihološkim mehanizmima.

Ona nam omogućava vitku liniju ali i doživljaj sreće i zadovoljstva, pa je stvarno vredi isprobati.

NJenu suštinu objašnjava dr Endžela Fič, koja se bavi problemima gojaznosti na Univerzitetu Harvard. Glavna ideja je da se 80 odsto ishrane planira strogo po bazičnim potrebama za kalorijama, u skladu s vašim godinama, polom i nivoom fizičke aktivnosti. A preostalih 20 odsto? Za njih ne važi nikakvo pravilo! Tad možete da jedete šta god želite.

Ima li boljeg dijetetičarskog plana za praznike? Naravno, morate da ipak obratite pažnju na veličinu porcija i ne dozvolite sebi prejedanje. Najverovatnije i nećete, jer istraživanja pokazuju da to čine samo oni koji provedu dane nesrećni zato što uskraćuju sebi neku omiljenu hranu.

Mehanizam 80:20 baš to sprečava, a ima još jedan dobar efekat. Nutricionisti kažu da baš tih 20 odsto jače ishrane "zbunjuje" organizam što je neophodno da bi se metabolizam ponovo ubrzao.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.