Oglas
· · Komentari: 0

Zeleni sok od DVA SASTOJKA koji pomaže bržem sagorevanju masti u organizmu

Kombinacija uravnotežene ishrane i vežbanja je najbolji način da izgubite masnoću i postignete zdravu težinu – ali jedno piće može učiniti stvari još lakšim.

1644417276_smoothie-ged250f432_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Postoji piće puno hranljivih materija koje se lako priprema i može pomoći da se ubrza varenje i da se uhvatite u koštac sa opasnim telesnim masnoćama, kaže jedan zdravstveni stručnjak. Središnji deo našeg tela sadrži visceralnu - ili skrivenu - masnoću, koja nije vidljiva niti se može dodirnuti.

Previše ove masti može povećati rizik od hroničnih zdravstvenih stanja kao što su bolesti srca i metabolički poremećaji. Međutim, salo se može lako rešiti zelenim sokom od dva sastojka, kažu velnes stručnjaci. Evo šta treba da znate o tome.

Koji sok od dva sastojka pomaže varenju i gubitku težine?

Stručnjaci tvrde da sok od korijandera može pomoći ljudima koji imaju velike količine visceralne masti u svom telu. Poznato je da korijander ima širok spektar lekovitih aktivnosti koje uključuju antidijabetičke, antioksidativne i antikancerogene funkcije.

Foto: Piksabej

Objasnili su da je kombinacija listova, semena i cvetova korijandera prepuna visokog sadržaja antioksidanata koji mogu da pomognu varenju i da se izbore sa mastima.

Pročitajte još: VODA OD ANANASA će očistiti vaše telo, pomoći vam da smršate, smanjiti otok i bol u zglobovima! (RECEPT)

Sok od korijandera je popularan za brzo mršavljenje. Deluje tako što ubrzava vaš metabolizam, čime se brže sagoreva više kalorija. Možda vam se neće dopasti njegov ukus, ali mešanje sa sokom od limuna poboljšava ukus i daje veći efekat.

Koje su druge zdravstvene prednosti korijandera?

Studija objavljena u časopisu Journal of Agriculture & Biology istraživala je efekte dijetetskih suplemenata sa semenkama korijandera na skladištenje lipida visceralnog masnog tkiva kod pacova u rastu.
Glodari su hranjeni ili standardnom hranom za pacove ili hranom dopunjenom zdrobljenim semenom korijandera. Istraživači su primetili veliku razliku u visceralnoj masti među glodarima nakon nekoliko nedelja.

Pročitajte još: STRUČNJAK OTKRIVA: Evo kako da ZAUSTAVITE HRKANJE partnera zauvek – uključujući jednostavnu svakodnevnu vežbu za grlo

Utvrđeno je da dodatak ishrani korijanderom povećava količinu mononezasićenih i polinezasićenih masnih kiselina u visceralnom masnom tkivu, a takođe smanjuje sadržaj masnih kiselina. Korijander je takođe povećao odnos omega 3: omega 6 u visceralnom masnom tkivu.

Dalje istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Animal and Veterinary Advances proučavalo je efekte suplementacije semenkama korijandera. Ova studija je potvrdila hipolipidemijsku i antioksidativnu funkciju semena kod prepelice koja je smanjila taloženje abdominalne masti kod životinje. Prethodne studije su dokazale da listovi korijandera podstiču metabolizam povećavajući lučenje insulina, koji pomaže u kontroli šećera u krvi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas