Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зелени сок од ДВА САСТОЈКА који помаже бржем сагоревању масти у организму

Комбинација уравнотежене исхране и вежбања је најбољи начин да изгубите масноћу и постигнете здраву тежину – али једно пиће може учинити ствари још лакшим.

1644417276_smoothie-ged250f432_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Постоји пиће пуно хранљивих материја које се лако припрема и може помоћи да се убрза варење и да се ухватите у коштац са опасним телесним масноћама, каже један здравствени стручњак. Средишњи део нашег тела садржи висцералну - или скривену - масноћу, која није видљива нити се може додирнути.

Превише ове масти може повећати ризик од хроничних здравствених стања као што су болести срца и метаболички поремећаји. Међутим, сало се може лако решити зеленим соком од два састојка, кажу велнес стручњаци. Ево шта треба да знате о томе.

Који сок од два састојка помаже варењу и губитку тежине?

Стручњаци тврде да сок од коријандера може помоћи људима који имају велике количине висцералне масти у свом телу. Познато је да коријандер има широк спектар лековитих активности које укључују антидијабетичке, антиоксидативне и антиканцерогене функције.

Фото: Пиксабеј

Објаснили су да је комбинација листова, семена и цветова коријандера препуна високог садржаја антиоксиданата који могу да помогну варењу и да се изборе са мастима.

Прочитајте још: ВОДА ОД АНАНАСА ће очистити ваше тело, помоћи вам да смршате, смањити оток и бол у зглобовима! (РЕЦЕПТ)

Сок од коријандера је популаран за брзо мршављење. Делује тако што убрзава ваш метаболизам, чиме се брже сагорева више калорија. Можда вам се неће допасти његов укус, али мешање са соком од лимуна побољшава укус и даје већи ефекат.

Које су друге здравствене предности коријандера?

Студија објављена у часопису Journal of Agriculture & Biology истраживала је ефекте дијететских суплемената са семенкама коријандера на складиштење липида висцералног масног ткива код пацова у расту.
Глодари су храњени или стандардном храном за пацове или храном допуњеном здробљеним семеном коријандера. Истраживачи су приметили велику разлику у висцералној масти међу глодарима након неколико недеља.

Прочитајте још: СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ево како да ЗАУСТАВИТЕ ХРКАЊЕ партнера заувек – укључујући једноставну свакодневну вежбу за грло

Утврђено је да додатак исхрани коријандером повећава количину мононезасићених и полинезасићених масних киселина у висцералном масном ткиву, а такође смањује садржај масних киселина. Коријандер је такође повећао однос омега 3: омега 6 у висцералном масном ткиву.

Даље истраживање објављено у часопису Journal of Animal and Veterinary Advances проучавало је ефекте суплементације семенкама коријандера. Ова студија је потврдила хиполипидемијску и антиоксидативну функцију семена код препелице која је смањила таложење абдоминалне масти код животиње. Претходне студије су доказале да листови коријандера подстичу метаболизам повећавајући лучење инсулина, који помаже у контроли шећера у крви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas