Oglas
· · Komentari: 0

ZVEZDA GRANDA SMRŠALA 40 KILOGRAMA: Jelovnik koji je pomogao pevačici da liniju dovede do savršenstva

Nikolina Kovač naglašava da je najvažnije smršati, a ostati zdrav

1694153719_Foto-Ataimages.rs-Nikolina-Kovac.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Nikolina Kovać visoka 178 centimetara sada - tri meseca nakon drugog porođaja je ima 64 kilograma. Ona je, kako je ispričala ranije, imala čak 40 kilograma viška.

Pevačica je nakon prve i nakon druge trudnoće isto hranila, ali je ključna razlika između dijeta bila u količini obroka.

"Posle prvog porođaja porcije su bile minimalne i nedovoljne, što je bilo potpuno pogrešno jer najvažnije je smršati, a ostati zdrav". Sada organizmu pruža "sve što mu je potrebno" kako bi obavila sve obaveze pevačice i mame i imala energiju za novi dan.

DORUČAK: sedam kašika ovsenih pahuljica, potopljenih u toploj vodi, dve mandarine, kašičica grožđica.

UŽINA: izblendirana cvekla i šargarepa.

RUČAK: 300 g pilećeg belog mesa sa brokolijem i salatom po želji (najčešće zeleno povrće).

VEČERA: salata sa tunjevinom.

TOP SAVET: "Pijem dosta vode i preferiram brzi hod, jer zbog carskog reza nisam želela da se odmah posvetim jačim treninzima, ali s obzirom da su prošla tri meseca od porođaja, uskoro krećem da intezivnije treniram".

NAJVEĆA KRIZA: "Katkad prekršim dijetu jer mi se jede nešto slatko, ali se već naredni dan vratim na staro. Red, rad i disciplina su, ipak, ključni. Ništa nije slučajno".

 

NIKOLININ JELOVNIK:

DAN 1

Doručak: ovsena kaša sa jabukom i grožđicama.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1⁄2 jabuke, 15 g grožđica i cimet.

Priprema: ovsene pahuljice prelijte vodom ili biljnim mlekom, dodajte jabuke, grožđice i cimet. Dobro promešajte.

Užina: sok od šargarepe, cvekle i jabuke.

Ručak: 150 g grilovanog pilećeg belog mesa i salata od šargarepe.

Za salatu je potrebno: 1⁄3 kašičice kima, sok od limuna, 1 supena kašika ulja, cimet, aleva paprika, 1,5 šolja rendane šargarepe, korijander ili drugi svež začin (peršun).

Priprema: iseckati povrće, preliti sokom od limuna i uljem. Promešati, dodati začine pa ponovo izmikasti.

Večera: 150 g grilovane ribe ili konzerva tunjevine i salata duga.

Za salatu je potrebno: 1 šargarepa, 1 šolja rukole, 2 šolje zelene salate, 1 supena kašika ulja, 1⁄2 kašike limunovog soka.

Priprema salate: povrće iseći na sitne komade. Dodati u činiju, preliti uljem i limunovim sokom i dobro promešati sastojke.

DAN 2

Doručak: ovsena kaša sa kivijem i orasima.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 kivi, 15 g grožđica, cimet.

Priprema: iseći kivi na kolutove. Ovsene pahuljice preliti vodom ili biljnim mlekom. Dodati u kašu voće i grožđice. Zasladiti cimetom.

Užina: sok od cvekle, jabuke i pomorandže.

Ručak: 150 g grilovane piletine i salata.

Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, 1⁄2 šolje šargarepe, 1⁄2 šolje cvekle, 1 supena kašika ulja. Priprema: izrendati povrće i začiniti sa 1 supenom kašikom ulja.

Večera: 200 g grilovane piletine, ribe ili konzerva tunjevine i salata duga.

Potrebno je za salatu: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, 1⁄2 praziluka, 1 šolja zelene salate, 1 supena kašika ulja, 1⁄2 kašike limunovog soka.

Priprema salate: iseckati povrće, staviti u činiju, preliti uljem i limunovim sokom. Promešati i servirati uz piletinu, ribu ili tunjevinu.

DAN 3

Doručak: ovsena kaša sa mandarinama.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 2 mandarine, 15 g grožđica, cimet.

Priprema: vodom ili biljnim mlekom preliti ovsene pahuljice. Promešati. Dodati komadiće mandarina i grožđice. Posuti cimetom.

Užina: sok od cvekle, jabuke i grejpa.

Ručak: grilovano povrće (100 g grilovane crvene paprike, 100 g grilovanih tikvica, 100 g plavog patlidžana) sa kockicama belog mesa (200 g), sveža salata po izboru.

Večera: Cezar salata sa tunjevinom.

Za salatu je potrebno: konzerva tunjevine, 2 parčeta ražanog dvopeka, 50 g zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, 2 kafene kašike ulja, sok od limuna i so.

Priprema: sipati tunjevinu u činiju. Dodati prethodno iseckano povrće, sir i parčiće dvopeka i masline (cele ili iseckane). Začiniti sa 2 kafene kašike ulja, sokom od limuna i soli.

DAN 4

Doručak: ovsena kaša sa jagodama.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 šolja jagoda, 15 g grožđica, cimet.

Priprema: iseckati jagode na sitne komade. Ovsene pahuljice prelijte vodom ili biljnim mlekom. Dodati voće i grožđice. Na kraju dodati cimet.

Užina: sok od cvekle, jabuke i šargarep.

Ručak: 200 g grilovanog pilećeg belog mesa i zimska salata.

Za salatu je potrebno: 2/3 šolje brokolija, 2/3 šolje karfiola, 20 ml vode, 15 g maslina bez koštica, 2 sušena paradajza, 15 ml limunovog soka, beli luk u prahu, origano, prstohvat šećera, so.

Priprema: svo povrće staviti u činiju. Dodati vodu i limunov sok. Promešati i začiniti.

Večera: hladna salata.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate, 50 g crvenog luka, 1 konzerva tunjevine (komadi u salamuri), 50 g kuvanog kukuruza, 20 g maslina, 30 g feta sira, 1 kafena kašika ulja.

Priprema: dobro promešati tunjevinu i povrće. Dodati masline i feta sir. Preliti uljem. Izmikasati.

DAN 5

Doručak: ovsena kaša sa malinama.

Potrebno je: 1⁄3 šolje (30 g) ovsenih pahuljica, 100 ml vode/ biljnog mleka, 1 šolja malina, 15g grožđica, cimet.

Priprema: promešati pahuljice sa vodom ili biljnim mlekom. Dodati voće, grožđice i posuti cimetom.

Užina: sok od cvekle, jabuke, šargarepe i celera.

Ručak: 150 g pilećeg belog mesa sa brokolijem i sveža salata po izboru.

Potrebno je za glavni obrok: 150 g belog mesa, 1 kafena kašičica ulja, 1.5 šolja brokolija, 50 ml kisele pavlake.

Priprema: meso lagano popržiti na ulju. Kratko prokuvati brokoli pa izblendirati zajedno sa pavlakom. Prilog od brokolija servirati uz meso.

Večera: tuna salata.

Potrebno je: 1,5 šolja miksa zelene salate, rukole, spanaća, 1 konzerva tunjevine, 100 g crvene slatke paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavaca, 20 g maslina, 1 kafena kašika maslinovog ulja, limunov sok, himalajska so.

Priprema: iseckati povrće, sjediniti sa tunjevinom, dodati masline. Preliti limunovim sokom pa začiniti himalajskom soli.

BONUS VIDEO:

 

 

      Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas