Oglas
· · Komentari: 0

Idealan DORUČAK za celu porodicu: Isprobajte recept za ŽUŽU POGAČU (VIDEO)

Žužu pogača je savršeno rešenje ukoliko nemate ideju šta da spremite za doručak

1706342902_Foto-Privatna-arhiva-zuzu-pogaca.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za žužu pogaču čiji će vas ukus oduševiti.

Žužu pogača - sastojci:

750-800 gr brašna
30 gr svežeg kvasca
100 ml mlake vode za kvasac
1 kašičica šećera i soli
300 ml mleka
100 gr maslaca ili margarina
3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
susam, origano
žumance za premazivanje po želji

Žužu pogača - priprema:

U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu i dodati mleko, brašno, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste pa podeliti na 10 loptica, pa ih obraditi rukom i pokriti. Pokriti da odmore sedam minuta. 

Izmešati omekšani maslac i ulje. Svaku lopticu razviti u veći tanjir i mazati uljem, pa stavljati jednu preko druge. Poslednju ne mazati. Staviti u frižider 15 minuta da se testo ohladi i maslac stegne. 

Izvajati u pravougaonik, pa iseći na manje kvadrate. Pleh od 26 cm prečnika obložiti pek papirom. Ređati u pleh kockice sa malim razmacima. Prvi red premazati uljem i maslacom, pa posuti seckanim belim lukom.

Drugi red posuti crnim susamom ili origanom, a poslednji red posuti belim susamom. Pokriti da odmori, pa premazati žumancetom sa malo mleka. Peći na 200 stepeni C oko 60 minuta. Pogača mora da bude lagana kad je vadite iz rerne. Uživajte u predivnom ukusu!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas