Oglas
· · Komentari: 0
SLATKA ZIMNICA

Idealno vreme za spremanje KOMPOTA: Uživajte u slatkom VOĆU tokom cele godine (RECEPT)

Izaberite omiljeno sezonsko voće, i pripremite tegle.

1630483513_kompot.png
foto: Printskrin/Jutjub/Bokina kuhinja
Oglas

Uz samo četiri sastojka možete spremiti omiljenu slatku zimnicu koja će vam valjati za pripremu raznih poslastica tokom godine.

Kupite kajsije, dunje, šljive, breskve, kruške ili višnje, i pripremite poklopce i tegle.

Pročitajte još: PEČURKE ne treba nikad prati, ali zato BANANE i MANDARINE DA: Znate li koje SVE namirnice moraju "pod vodu" pre upotrebe?

Pored jednog kilograma omiljenog sezonskog voća, za pripremu kompota će vam trebati:

- pola kesice limuntusa

- litar vode

- 4 do 6 kašika šećera (u zavisnosti od toga koliko volite slatko)

Pre spremanja kompota, potrebno je da sterilišete tegle, i da obratite pažnju na poklopce, koji moraju biti "zdravi" - ne smeju imati ogrebotinu, niti rđu, i moraju dobro da prianjaju za teglu.

Priprema:

Voće dobro operite i proverite da li je "zdravo" - na sebi ne sme da ima tačkica, ili nekih drugih znakova truljenja. Ukoliko ima, odstranite takve delove.

Očistite ga od koštica i iseckajte - kruške i breskve na četvrtine, kajsije, šljive i višnje na polovine.

U litar vode rastvorite limuntus i šećer.

Voće poslažite u tegle i prelijte pripremljenom vodom. Potom zatvorite teglu i proverite da li tečnost curi - ako ne curi, možete kuvati kompot ali ako curi, promenite teglu.

Kuvanje kompota:

Stavite krpu na dnu duboke šerpe, naređajte tegle i izmđju njih takođe stavite krpu, kako bi sprečila lupanje tokom kuvanja. Nalijte vodom do vrha tegle i stavite na šporet.

Kad voda počne da vri, kuvajte najviše pet minuta, zatim isključite i ostavite tegle tako u vodi da odstoje dok se voda skroz ne ohladi.

Najbolje bi bilo da odstoje preko noći. Potom ih odložite na hladno i tamno mesto na kojem inače držite zimnicu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas