Nema lepšeg mirisa od sveže pečenih kiflica koje mirišu na detinjstvo i porodične doručke. Ali, koliko puta vam se desilo da kiflice brzo postanu tvrde?

Tajna nije samo u testu, već i u jednom neobičnom sastojku koji ih čini neverovatno mekanim i sutradan.
Sastojci:
• 500 g brašna
• 250 ml toplog mleka
• 1 kocka svežeg kvasca (ili 1 kesica suvog)
• 2 kašike šećera
• 1 kašičica soli
• 50 ml ulja
• 1 jaje
• 2 kašike pavlake (tajni trik naših baka!)
Priprema:
1. U toplom mleku rastvorite kvasac sa šećerom i ostavite da odstoji 10 minuta dok ne zapeni.
2. U većoj činiji pomešajte brašno i so, pa dodajte nadošli kvasac, ulje, jaje i pavlaku. Ova pavlaka daje kiflicama posebnu mekoću!
3. Mesite testo dok ne postane glatko, a zatim ga ostavite da naraste najmanje sat vremena.
4. Kada testo naraste, razvucite ga i oblikujte kiflice po želji.
5. Poređajte ih u pleh i ostavite još 20 minuta da odmore pre pečenja.
6. Pecite na 180°C dok ne porumene.
Pavlaka u testu zadržava vlagu, pa će kiflice ostati mekane čak i trećeg dana.
Probajte ovaj recept i uživajte u savršenom zalogaju!
BONUS VIDEO