Нема лепшег мириса од свеже печених кифлица које миришу на детињство и породичне доручке. Али, колико пута вам се десило да кифлице брзо постану тврде?

Тајна није само у тесту, већ и у једном необичном састојку који их чини невероватно меканим и сутрадан.
Састојци:
• 500 г брашна
• 250 мл топлог млека
• 1 коцка свежег квасца (или 1 кесица сувог)
• 2 кашике шећера
• 1 кашичица соли
• 50 мл уља
• 1 јаје
• 2 кашике павлаке (тајни трик наших бака!)
Припрема:
1. У топлом млеку растворите квасац са шећером и оставите да одстоји 10 минута док не запени.
2. У већој чинији помешајте брашно и со, па додајте надошли квасац, уље, јаје и павлаку. Ова павлака даје кифлицама посебну мекоћу!
3. Месите тесто док не постане глатко, а затим га оставите да нарасте најмање сат времена.
4. Када тесто нарасте, развуците га и обликујте кифлице по жељи.
5. Поређајте их у плех и оставите још 20 минута да одморе пре печења.
6. Пеците на 180°Ц док не порумене.
Павлака у тесту задржава влагу, па ће кифлице остати мекане чак и трећег дана.
Пробајте овај рецепт и уживајте у савршеном залогају!
БОНУС ВИДЕО