Oglas
· · Komentari: 0
brzo i ukusno

Lagani ručak za vrele dane: Pasta sa limunom i šparglama u belom sosu (RECEPT)

Sezona špargla je tu, kao i vreli letnji dani zbog kojih naš organizam traži lagana i osvežavajuća jela poput ovog

1654610645_noodles-g86fa3a5fa_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ako možete da nabavite kvalitetne špargle u sezoni, isprobajte ovaj recept. Ovo je odličan recept za savladavanje veštine upotrebe vode za testeninu za stvaranje svilenkastog, bogatog sosa. Dodatni skrob će pomoći da se sve spoji, ali ako postane previše gusto, dodajte još malo vode!

Pročitajte još: Recept za čorbicu sa grizom i belim lukom - gotova za 5 minuta (VIDEO)

Ključ za pripremu ovog jela je da se špargle kuvaju sve dok njihovi vrhovi ne postanu hrskavi, a stabljike malo popucale. 

Sastojci: 

pene testenina
špargle, isečene na komade 
3 ksšike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 mali luk, isečen na kockice
2 čena belog luka, tanko narezana
1 čaša suvog belog vina
1 limun, očišćen od kore i soka
1 kašika soli
pola šolje sveže rendanog parmezana
pola kašike sveže mlevenog crnog bibera
vež peršun, sitno iseckan

Priprema: 

Sipajte vodu u veliki lonac i pustite da provri Dodajte pene i kuvajte prema uputstvima na pakovanju, do "al dente". Sačuvajte ½ šolje vode za testeninu, a zatim ocedite. Ostavite sa strane. 
U međuvremenu, u velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte 1 kašiku ulja. Propržite špargle dok ne postanu hrskave, a zatim ih začinite prstohvatom soli. Prebacite na tanjir i ostavite sa strane.
Zagrejte preostale 2 kašike ulja na srednjoj vatri. Luk i beli luk pržite dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte gustu pavlaku, belo vino, limunov sok i koricu. Stavite smešu da provri, a zatim kuvajte 5 minuta. Dodajte so, parmezan i crni biber. Smanjite toplotu i mešajte dok se dobro ne sjedini.
Isključite ringlu i umešajte testeninu, špargle i peršun dok ne budu dobro sjedinjeni svi sastojci. Dodajte male količine vode od testenine dok ne postignete željenu konzistenciju. Poslužite sa još rendanog parmezana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas