Ovako pripremljena kuvana jaja sjajan su umak za čips i krekere, namaz za sendviče, a možete ih poslužiti i uz štapiće od šargarepe, celera i sličnog povrća.
Kuhana jaja zvijezde su uskršnjeg stola. Od ove namirnice možete napraviti nekolicinu jela – čak i ukusnu paštetu.
Važno je skuhati jaja na tvrdo, pomiješati ih s nešto majoneze, senfa, kiselog vrhnja i pokojeg začina, a onda sve zajedno servirati kao predjelo ili međuobrok.
Ovako pripremljena kuvana jaja sjajan su umak za čips i krekere, namaz za sendviče, a možete ih poslužiti i uz štapiće od šargarepe, celera i sličnog povrća.
Najbolje od svega? Za celi postupak biće vam potrebno svega oko pola sata. Ako upotrebite seckalicu povrća još i manje vremena od toga.
Pašteta od tvrdo kuvanih jaja - sastojci:
- 6 velikih jaja
- 50 ml majoneza
- 20 g kisele pavlake
- 2 kašičice nasjeckanog vlašca
- 1 kašika Dižon senfa
- 1 kašika ljutog umaka po želji
- 1 kašičica dimljene paprike u prahu
- so i biber po želji
Pašteta od tvrdo kuvanih jaja - priprema:
Skuvajte tvrdo kuvana jaja na uobičajeni način – u kipućoj vodi termički ih obrađujete oko 10 do 12 minuta. Ohladite ih u hladnoj vodi i ogulite.
Naseckajte belanca na sitne kockice, a žumanca usitnite viljuškom u pastu. Jaja pomešajte sa majonezom, senfom, kiseom pavalkom i ljutim umakom po želji. Začinite s nešto soli i bibera, dimljenom paprikom u prahu i naseckanim vlašcem.
Stavite u frižider da se pašteta ohladi pa poslužite s hlebom, krekerima ili naseckanim povrćem.
Prijatno!