· · Komentari: 0

Nepogrešiv spoj KREMASTOG I HRSKAVOG: Kolač sa keksom i čokoladom uspeva i početnicima u kuhinji (RECEPT/VIDEO)

Kolač sa keksom i čokoladom idealna je opcija kada vam se jede nešto slatko ili očekujete goste

1678541273_kolac.png
Foto: Youtube/printscreen/ Best food here

Retko ko može da odoli čokoladnim poslastica, posebno onim u koje se dodaje keks. Ako nemate vremena ili ste početnik, donosimo vam jednostavan recept za koji su vam potrebni jeftini sastojci i malo vremena.

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 80 gr šećera 
  • 1,5 kašika kukuruznog skroba 
  • 1 kašika kakaoa
  • 500 ml mleka 
  • 30 gr putera 
  • 200 gr keksa 
  • 60 gr bele čokolade 
  • 4 kašičice ulja

Priprema:

  1. Umutite jaje sa šećerom, a potom ubacite skrob i kakao. Sve dobro sjedinite, a zatim sipajte mleko. Dobro promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz kontinuirano mešanje.
  2. Sklonite smesu sa šporeta, dodajte puter i mešajte dok se ne istopi.
  3. U kalup ubacite keks, pa preko pola fila. Potom dodajte opet keks, pa dodajte preostalu polovinu fila. Poravnajte i pokrijte, pa stavite u frižider sat vremena.
  4. Belu čokoladu istopite sa uljem, pa sipajte kao glazuru preko kolača. Vratite u frižider da se stegne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.