Bez mnogo muke do savršenog slasnog kolača

Sastojci:
- 2 zrele banane
- 4 jajeta
- 250 g crne čokolade (bez šećera ili sa smanjenim sadržajem šećera)
Priprema:
Ako ste u potrazi za brzim, zdravijim desertom bez brašna i dodatog šećera, ovaj kolač je prava stvar za vas. Priprema se od samo tri osnovna sastojka koje verovatno već imate kod kuće: banana, jaja i crna čokolada. Rezultat je bogat, mekan i čokoladni kolač koji je odličan i kao užina i kao lagan desert uz kafu. Najbolje od svega – može se jesti i topao i hladan, a još je ukusniji kada odstoji u frižideru.
Otopite 150 g čokolade na pari ili u mikrotalasnoj i ostavite da se malo prohladi. Odvojte žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa otopljenom čokoladom dok ne dobijete glatku smesu. U posebnoj posudi umutite belanca mikserom u čvrst sneg. Pažljivo dodajte sneg od belanaca u čokoladnu smesu i sjedinite ručno, laganim pokretima žicom ili spatulom.
Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C oko 30 minuta.
Dok se kora peče, izgnječite banane štapnim mikserom ili viljuškom. Otopite preostalih 100 g čokolade i pomešajte ih sa izgnječenim bananama dok ne dobijete gladak fil. Kada se kora ispeče i prohladi, prelijte je pripremljenim filom i stavite u frižider da se stegne.
Nakon hlađenja, secite na kocke i služite.