Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Pita na malo drugačiji način: Neobičnom večerom ćete oduševiti ukućane (FOTO/VIDEO)

Ukoliko razmišljate o receptu za večeru imamo rešenje

1668324971_20221112_171516.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • 400 ml mleka
  • 3 jaja
  • 50 ml ulja
  • malo soli
  • 100 gr sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 g šunke
  • 50 g suve slanine
  • malo rendanog kačkavalja

Za posipanje:

  • Malo susama ili listići badema

Pročitajte još: Recept za lešnik GNEZDA: Kolač koji se prvi pojede kada se nađe na SLAVSKOM stolu

Priprema:

Umutiti žicom jaja, malo posoliti, dodati ulje, mleko i brašno toliko da testo bide gušće nego za palačinke.

Sir izmešati sa seckanom šunkom. Suvu slaninu iseckati na kockice. Tepsiju podmazati obilnije uljem, pa staviti da se dobro ugreje.

Sipati umućeno testo, pa kašičicom rasporediti na gomilice sir i šunku. Odozgo dodati suvu slaninu i rendan kačkavalj. Između posuti listiće badema ili susam. Peći na 210 stepeni C oko 40 minuta da lepo porumeni da bude lepo reš.

Služiti uz jogurt ili kiselo mleko ili kao samostalno. Prijatno!

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas